Davor Visnjic/PIXSELL

(VIDEO/FOTO) Nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, skrivio 20-godišnjak jureći u nabrijanom mercedesu 150 km/h

Autor: Dnevno.hr

U teškoj prometnoj nesreći u kojoj su u četvrtak navečer u Zagrebu dvije osobe poginule, još su tri osobe ozlijeđene, od kojih su dvije prevezene u bolnicu, priopćio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Večeras oko 21:10 sati na Ilici oko kućnog broja 424 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Prema informacijama s terena dvije osobe su poginule, tri osobe su ozlijeđene od kojih su dvije osobe prevezene u bolnicu, a jednoj je medicinska pomoć pružena na licu mjesta.

Na terenu su PU zagrebačka, Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, dva vatrogasna vozila s osam vatrogasaca iz VP Jankomir i Dobrovoljna vatrogasna društva Črnomerec i Prečko i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Policijski očevid je u tijeku, stoji u priopćenju.

Kako su objasnili zagrebački vatrogasci, u nesreći su sudjelovala četiri vozila. “Građani su lokalizirali požar i prije našeg dolaska, a na mjestu nesreće nismo morali rezati ni lim automobila niti ikoga izvačiti”, rekli su u Javnoj vatrgasnoj postrojbi Zagreb.

Mladić vozio nabrijani mercedes

Kratko iza ponoći dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika Mirjana Guščić kazala je kako za sada ne može govoriti o uzrocima ove teške prometne nesreće jer će očevid potrajati još nekoliko sati, međutim, potvrdila nam je da su u u nesreći smrtno stradale 23-godišnja djevojka i jedna nešto starija ženska osoba čiji identitet još uvijek utvrđuju. Prema najnovijim informacijama s mjesta nesreće, iako su neki očevici spominjali naganjanje dvaju automobila po Ilici, čini se da bi glavni krivac za ovu tragediju mogao biti 20-godišnji vozač nabrijanog Mercedesa C 63 AMG zagrebačkih oznaka koji je većom brzinom jurio Ilicom iz smjera Črnomerca u smjeru Vrapča.




Kako se može zaključiti po tragovima na cesti, on je stotinjak metara iza zgrade Ravnateljstva policije, prošavši nešto oštriji zavoj, izgubio kontrolu te je desnim kotačima udario u rubni kamen, a potom se vratio na kolnik i presjekao poprijeko cestu prešavši u prometne trakove za vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku zabio se u Opel astru zagrebačkih oznaka koja je nailazila u tom trenutku iz suprotnog smjera. Astra je od siline udarca odbačena gotovo do željezničkog kolosijeka koji je više od pola metra izdignut iznad razine ceste.

Uslijed sudara poginula je mlada suvozačica iz Mercedesa, kao i suvozačica iz Opel astre. Oba vozača teško su ozlijeđena te su prevezena u bolnice.

Još dvije manje nesreće




Također, iz zagrebačke Policijske uprave u četvrtak navečer izvijestili su o dvjema prometnim nesrećama s materijalnom štetom koje su se dogodile u razmaku od samo nekoliko minuta na dvjema vrlo frekventnim lokacijama u hrvatskoj metropoli.

Prvo je došlo do nesreće na raskrižju Zvonimirove i Šulekove u smjeru zapada, a zatim se nesreća dogodila i na Savskoj u blizini Vjesnikova nebodera u smjeru juga.

Zbog obiju nesreća došlo je do zastoja u tramvajskom prometu, no kako su u međuvremenu izvijestil iz Zagrebačkog holdinga, situacija se postupno počela normalizirati.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.