Drugi krug borbe za predgrupu Kawasaki 3p-u

Autor: Martina Pauček Šljivak

Čak se 30 mladih bendova, u samo nekoliko dana, izjavom ‘Mi smo nove zvijezde Griča’ prijavilo na natječaj za ‘mjesto pod kupolom’ na Gričevanju. Tri najbolje plasirana su, redom, bendovi Ignore, Dead Fish i Luft. Za status predgrupe na novogodišnjem koncertu grupe Kawasaki 3p na Gričevanju, borit će se Dead Fish (koji nastupaju večeras u 19 h) i Luft, a tko će ipak pobjediti odlučuju glasovi publike

Čak se 30 mladih bendova, u samo nekoliko dana, izjavom ‘Mi smo nove zvijezde Griča’ prijavilo na natječaj za ‘mjesto pod kupolom’ na Gričevanju. Tri najbolje plasirana su, redom, bendovi Ignore, Dead Fish i Luft. Dok zbog bolesti pjevača, Ignore neće moći nastaviti natjecanje, za status predgrupe na novogodišnjem koncertu grupe Kawasaki 3p na Gričevanju, borit će se Dead Fish i Luft. Samo glasovi publike odlučit će večeras, kada će od 19 sati koncert održati Dead Fish, odnosno sutra kada od 19 sati nastupa Luft, o tome tko će 31.12. stati na open air pozornicu i zatvoriti ovogodišnje Gričevanje. U prvom krugu snimke je danima preslušavao žiri glazbenih i medijskih profesionalaca, partnera Gričevanja. Ocjene od 1 do 10, neovisno i objektivno dodijeljivali su Sanjin Đukić (MTV), Bobo Markulinčić (Dallas), Tamara Terzija (Menart), Boba Kovač (Dancing Bear), Kornelije Hećimović (Soundset Plavi), Arsen Oremović (Forum, Večernji list), Katarina Prpić (Tuborg) i Grička vještica (Gričevanje). Da put do gore nikad nije bio lakši natječajem su dokazali organizatori ovog nultog izdanja zimskog pop festivala Gričevanje, angažirajući medijski nepoznate bendove, dok je samim sudjelovanjem, svih 30 bendova na sebe skrenulo pažnju (potencionalno svojih) izdavača, glazbenih urednika, sponzora i na kraju organizatora festivala.

Autor:Martina Pauček Šljivak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.