‘Danom hrvatskog filma’ otvara se prvi Cineplexx u Zagrebu

Autor: M.P.Š.

Cineplexx sutra u sklopu trgovačkog centra City Center one East otvara svoje prvo multipleks kino u Zagrebu i to prigodom 'Danom hrvatskog filma' na kojoj će se okupiti svi predstavnici hrvatske filmske industrije od redatelja, producenata, glumaca, scenarista i svih ostalih koji svojim doprinosima i radom podupiru i stvaraju domaću filmsku produkciju.

Uz posebne goste i predsjednika Hrvatskog audio vizualnog centra, Hrvoja Hribara koji će održati kratak uvodni govor, svi predstavnici hrvatske filmske industrije svojom prisutnošću u predvorju kina otvorit će prvi Cineplexx u Zagrebu opremljen najmodernijom tehnologijom i udobnim sjedalima. Nakon koktela dobrodošlice sve posjetitelje očekuju projekcije dugometražnih te kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova novije hrvatske produkcije.

Sve započinje već u 17 sati projekcijom filma ‘Koko i duhovi’ kojeg je prošle godine vidjelo skoro 80 tisuća gledatelja čime je to postao drugi najgledaniji hrvatski film u posljednjih 10 godina. Centralno događanje u predvorju kina uz pozdravni govor gospodina Hrvoja Hribara i službeno otvorenje kina predviđeno je za 19 sati nakon čega od 19:30 sati kreću projekcije po dvoranama. Posjetitelji će tako moći uživati u pravom ljubavnom filmu redatelja Igora Mirkovića, ‘Noćni brodovi’ te u dokumentarnom filmu o Dubravi ‘Na rubu’ redatelja Tomislava Žaje.

U jednoj od dvorana prikazivat će se serija kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova snimljenih u posljednjih godinu dana u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Tako će se na rasporedu naći dokumentarni film ‘Kelti’ redatelja Đure Gavrana te kratki igrani filmovi ‘Zimica’ redateljice Hane Jušić, ‘Prva dama Dubrave’ redateljice Barbare Vekarić, ‘Room Service’ redateljice Nede Radić i ‘Nebitno’ redatelja Josipa Žuvana. Osim studentskih filmova na programu će se naći i kratki animirani film ‘Cvijet bitke’ redatelja Simona Bogojevića Naratha.

Uz sve to prvi posjetitelji prvog Cineplexx kina u Zagrebu u predvorju će moći uživati u opuštenoj atmosferi uz piće i glazbu. Na plazmama će se cijelo vrijeme trajanja otvorenja vrtiti kino najave novih hrvatskih filmova.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.