Zarko Basic/PIXSELL/ dnevno.hr

ČINI SE DA POČINJU RADOVI: Dolazi li to kip Tuđmana umjesto granitne piramide već sada?

Autor: dnevno.hr

Oko lokacije na kojoj će biti postavljen spomenik prvom hrvatskom predsjedniku nikako se nisu mogli dogovoriti no čini se kako su nakon dogovora na redu čak i radovi. Tuđman će dobiti mjesto odobreno raspisanim natječajem za  spomenik, a to je kod tzv. Bandićevih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Spomenik će biti realiziran prema rješenju akademskog kipara Kuzme Kovačića. Tuđman bi trebao biti leđima okrenut fontanama, a frontalno će gledati prema budućem Spomeniku domovini, predviđenim između Gradske uprave i Lisinskog. Ali tuće biti i kolateralnih žrtava. Naime, spomenik će doći na mjesto granitne piramide autora Branka Silađina pod imenom ‘Granit koji pamti’. Nju je 1994. postavio tadašnji gradonačelnik Zagreba Branko Mikša povodom 900. obljetnice osnutka tadašnje Zagrebačke biskupije i Grada Zagreba.

Zarko Basic/PIXSELL

Naše su kamere u ponedjeljak snimile i bagere na istoj lokaciji. Znači li to da će radovi početi još ove godine? Hoće li priramida biti maknuta prije najavljenog vremena? Sve su to pitanja koja muče građane, a ono najveće je, koliko će to sve koštati?!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.