fbpx

Bernardić: Moje ambicije su veće od mjesta predsjednika Skupštine

Autor: Dražen Krajcar

Iluzija je da će se odnosi s Bandićem poboljšati preko noći, ali treba se barem truditi poboljšati ih, kaže Bernardić i najavljuje nove projekte za bolju komunikaciju s građanima.

Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba, Davor Bernardić, danas je obišao zaposlenike Skupštine, kratko im se obratio te porazgovarao s novinarima.

U razgovoru s novinarima istaknuo je da većinu zaposlenika već dobro poznaje kao zastupnik te vjeruje u dobru suradnju i u budućnosti. Naglasio je da očekuje odraditi ovih godinu i nešto kao predsjednik Skupštine, ali da su njegove ambicije, kao mladog čovjeka, mnogo veće. Koje točno nije precizirao.

Bernardić se dotaknuo i odnosa Skupštine i gradonačelnika Bandića rekavši da ‘na žalost postoje mnogi problemi koji se moraju barem poboljšati’.


– Iluzija je da će se odnosi s gradonačelnikom popraviti preko noći, ali ćemo se truditi da ih barem poboljšamo, kaže Bernardić.

Naglasio je da je mišljenje SDP-a da postojeći Zakon o lokalnoj samoupravi treba mijenjati te očekuje da će se o tome intenzivno razgovarati ove godine, jer kako kaže, ‘lokalna samouprava je temelj razvoja države’.

Prije toga je obišao sve urede te zaposlenicima rekao da očekuje dobru i iskrenu suradnju i istaknuo da je dobra komunikacija pola posla, a motivacija pojedinaca iznimno važna. Istaknuo je i da očekuje da će zajedno ispuniti očekivanja građana te da će se Skupština još više otvoriti prema građanima i u svom radu ispuniti njihova očekivanja.

Novi predsjednik Skupštine najavio je i nove projekte vezane upravo za bolju komunikaciju sa građanima. Uskoro bi trebao zaživjeti novi projekt prema kojem bi gradski zastupnici dva dana u tjednu, u poslijepodnevnim satima bili građanima na raspolaganju da saslušaju njihove probleme i prijedloge.

Također za nekoliko tjedana trebala bi biti pokrenuta i nova, poboljšana web stranica Skupštine koja bi olakšala internetsku komunikaciju s građanima.
Autor:Dražen Krajcar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.