foto: wikimedia

Župnik iz Zagorja upozorio na okultizam uoči Noći vještica: ‘To je slava đavlu’

Autor: Z. K.

Holywin je misno bdijenje koje se već niz godina organizira noć uoči Svih svetih, 31. listopada. Bdijenje se organizira u brojnim crkvama diljem Hrvatske i svijeta.

Holywin je nastao kao katolički odgovor na silno marketinški propagirani poganski kult Noć vještica, koji je izravno suprotstavljen katoličkoj tradiciji i vjeri. Stoga se deseci tisuća vjernika svake godine okupljaju te noći na bdijenje diljem svijeta.


Pokrenut je radi obnavljanja običaja okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Njime se želi mlade, ali i sve druge vjernike uoči blagdana Svih svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu i pritom ih suprotstaviti okultizmu i površnoj zabavi vezanoj za vještice a koja je kao pošast preplavila svijet.

Članica vještičjeg kulta upozorila svijet: Evo što smo činili djeci na noć vještica! 

Župnik iz Zagorja upozorio na okultizam

Brojni svećenici diljem svijeta pa tako u Hrvatskoj organiziraju Holywin kao pobjedu svetosti, a ovih se dana posebno istaknuo poziv jednog župnika, Majka Rušeca iz Zagorskih Sela.

Naime, on je u župnoj crkva sv. Katarine u Zagorskim Selima 31. listopada pozvao mlade na pjevanje, ispovijed, misu, klanjanje, nagovor i druženje.

“Da, može se reći da je naš Holywin kontra Helloweenu. Geslo susreta je ‘Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem’. U ovo vrijeme ratova i nemira toliko nam je svima potreban mir, a osobito je potreban mladima čija srca su često nemirna i traže sigurnost. Takav mir dolazi od Krista – velečasni Rušec za lokalni medij koji ga je upitao zašto je problem bušiti bundeve, staviti u njih svijeće i slaviti Noć vještica.

Rušec je  tada upozorio da je iza svega okultizam i magija, nešto nespojivo s katoličkom vjerom.
“To vam je isto kao i yoga, tarot, horoskop, sve su to počeci okultizma. Da, vjernici ne bi smjeli čitati horoskop. Čemu horoskop, mogu si pronaći drugu zabavu. Možda horoskop nije grijeh, ali nema ni smisla. Ljudi bi racionalno trebali trošiti vrijeme’, rekao je župnik čiji su odgovor objavili mediji.

Fra Zvjezdan Linić: Slavite Isusa, a ne noć vještica!

Gabriele Amorth: To je slava đavlu

Da je okultizam posebno prisutan u proslavi Noći vještica koliko god bezazleno i zaigrano izgledalo doista opasan upozorio je jedan od najpoznatijih egzorcista i svećenika ikad, vatikanski egzorcist Gabriele Amorth koji je svojedobno jasno objasnio:

“Slaviti Halloween znači dati hosanu (slavu) vragu, koji, ako i čašćen samo u jednoj noći, misli da polaže pravo na osobu. Stoga, nemojte biti iznenađeni ako se čini da svijet ide prema dolje, i ako su ordinacije psihologa i psihijatara pune neispavane djece, vandala, nervoznih, i djece koja su opsjednuta i depresivna, mogući samoubojice”.
Upozorio je da su jeziva maskiranja, naizgled bezopasna, počast “knezu ovoga svijeta- vragu”.

“Jako mi je žao da se Italija, kao i ostatak Europe, udaljava od Isusa, a čak odaju počast sotoni”, rekao je Amort prema kojem je “Halloween predstavljen kao svojevrsna seansa spiritizma u obliku igre”.

“Lukavost vraga je baš ovdje. Ako primijetite sve je predstavljeno u obliku nevine zaigranosti. I grijeh nije ‘više’ grijeh u današnjem svijetu. Sve je kamuflirano u obliku potrebe, slobode i osobnog zadovoljstva i užitak. Čovjek je postao bog sebe samoga, upravo ono što želi vrag”, zaključio je otac Amorth o čemu su pisali svjetski mediji 2015.

Otac Aldo Buonaiuto, koordinator Službe za borbu protiv sekti, rekao je: ‘Noć vještica je đavolji ‘trik’. Iza karnevalske atmosfere krije se mračni svijet užasa i zla, pobjeda smrti nad životom. Noć vještica je u suprotnosti s kršćanstvom.’

PAPA PROGOVORIO: ‘Kršćanin ne koristi horoskop i zazivače duhova da bi doznao budućnost…’

Katolici ne slave mrtve nego žive

Svećenici su predložili noć svetih kojoj bi mladi i djeca proklamirali svetost i oblačili se u svete duhovno i fizički i tako je nastao Holywin.

Trebamo shvatiti da je papa, 843 godine nakon Krista, Grgur IV., pomaknuo blagdan Svih svetih, koji je tada bio 13. svibnja, na 1. studenoga, kako bi zaustavio tu tradiciju koja je stigla iz Irske i u kojoj se štovao svijet mrtvih. Također moramo razumjeti da je krivo kada katolici za dan Svih Svetih kažu da je to dan mrtvih, jer sveti nisu mrtvi i zapravo slavimo živu Crkvu na nebesima, dok na dušni dan molimo za duše u čistilištu, tj živu Crkvu u čistilištu. Katolička Crkva ne slavi mrtve, jer naš Bog je Bog živih!

Fra Ivo Pavić: ‘Horoskop i gatanje mogu biti uzrok teških bolesti i duhovnih problema!’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.