pixabay

ZNAK KRAJA Stiže krvavi mjesec pa pomrčina Sunca! Evo što Biblija govori o ovim pojavama

Autor: Vjera

Kad se učestali znakovi na nebu usklade sa očitim znakovima na Zemlji ovo se da zaključiti

Na putu je nova pomrčina Mjeseca ili “krvavi mjesec”, koja će se odviti u srijedu, a bit će barem vidljiva iz istočne Azije, Australije, Tihog oceana i većine Amerike. Pomrčinu Mjeseca uzrokuje mjesec koji prolazi kroz Zemljinu sjenu u svemiru. Ovaj se posebno naziva super krvavi Mjesec i to će biti prva potpuna pomrčina od siječnja 2019. Pomrčina će se dogoditi kad se Mjesec približi Zemlji.

Prema Forbes.com, ovaj će se puni Mjesec “supermjesec” preseliti u tamnu središnju Zemljinu sjenu, gdje će se 15 minuta pojavljivati ​​kao “Krvavi Mjesec”, nakratko pretvarajući Mjesečevu površinu u crvenkasto-bakrenu boju. Space.com objašnjava da se Krvavi Mjesec događa kada se Mjesec potpuno pomakne u najdublji dio Zemljine sjene, ali Mjesec postaje crven umjesto da postaje crn. Crvena boja dolazi od dijela sunčeve svjetlosti koja prolazi kroz Zemljinu atmosferu gdje se savija, a boje poput plave ili zelene se filtriraju, ostavljajući iza sebe crvenu boju.

Pomrčina Sunca

Također ove godine, samo dva tjedna nakon super krvavog mjeseca, svijet će doživjeti pomrčinu Sunca zvanu ‘Ring Of Fire’  a to će se dogoditi 10. lipnja 2021. godine. Forbes ukazuje da će većina sjeveroistoka SAD-a i Kanade prije doručka 10. lipnja vidjeti veliku djelomičnu pomrčinu Sunca, a neka će područja čak vidjeti impresivnu prstenastu pomrčinu sunčanog prstena u trajanju od 3 minute i 33 sekunde. Taj će vatreni prsten biti vidljiv samo u područjima poput sjevernog Ontarija, Kanade i Rusije.

Biblijske najave krvavog mjeseca

Iako postoje znanstvena objašnjenja za ove vrste Krvavog Mjeseca, mnogi kršćani također vide proročanske implikacije iza njih. To je zato što se oni izravno spominju u svetim spisima.

Krvavi Mjesec predviđa Biblija u knjizi Joela (3 – 3,4) koja kaže: “Pokazat ću znamenja na nebu i zemlji, krv i oganj i stupove dima. Sunce će se prometnut’ u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan,  velik i strašan. “

Također u Djelima 2:20, ” Sunce će se prometnut u tminu, a mjesec u krv prije nego svane Dan Gospodnji velik i slavan I tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.”

A u knjizi Otkrivenja 6:12 proriče se i krvavi mjesec: ” I vidjeh: kad Jaganjac otvori šesti pečat, potres velik nasta. I sunce pocrnje kao dlakava kostrijet, sav mjesec posta kao krv.  I zvijezde padoše s neba na zemlju kao što smokva smokvice stresa kad je potrese žestok vjetar.  Nebo iščeznu kao savijena knjiga, a sve se planine i otoci pokrenuše s mjesta. Kraljevi zemaljski, i velikaši, i vojvode, i bogataši, i mogućnici, rob i slobodnjak – svi se sakriše u špilje i pećine gorske  govoreći gorama i pećinama: Padnite na nas i sakrijte nas od lica Onoga koji sjedi na prijestolju i od srdžbe Jaganjčeve.  Jer dođe Dan onaj veliki srdžbe njihove i tko će opstati! “




Svi se spisi odnose na mjesec koji postaje krvavo crven kao  nebeski znak koji ukazuju da se bliži kraj vremena.  Od nastanka tih odlomaka tijekom povijesti događali su se brojni događaji “Mjeseca krvi”, ali Isus je rekao svojim učenicima da trebamo promatrati  i druge znakove vremena, uključujući  i znakove na nebesima. A neki propovjednici tvrde da je velik broj pomrčina Krvavog mjeseca posljednjih godina samo jedan od mnogih znakova da se kraj svijeta približava i da bi se mogao dogoditi u bliskoj budućnosti.

Studenti biblijskog proročanstva ukazuju i na druge povijesne događaje poput osnivanja moderne države Izrael 1948. godine, povratka milijuna Židova u Svetu zemlju i potencijalnih preteča biblijskog žiga zvijeri kao daljnjih znakova Posljednjih vremena a koji se odvijaju upravo a posebno se ističe velika tjeskoba naroda. .

Isus kaže u Luki 21: 25-28, “I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati.  Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom. Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.« “




A Psalam 19: 1 kaže šire: “Nebesa objavljuju slavu Božju; nebo navješćuje djelo njegovih ruku .”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.