foto: slika zaslona/youtube

Živio je daleko od Crkve, ali je održao obećanje da će otići u Lurd! Goleme milosti preplavile su njegovu obitelj

Autor: Vjera

Roger nije živio daleko od Lurda, nego od Crkve. Međutim, uspio je ispuniti obećanje koje se ticalo Djevice, a milosti na njega i njegovu obitelj nisu dugo čekale, kako on sam pripovijeda u svjedočanstvu.

“Cijeli naš obiteljski život se promijenio”

Dijete sam državne pomoći i odgajan sam u udomiteljskim obiteljima. Prvi put sam imao sreću da upadnem u obitelj čija je majka htjela da budem krštena, a sama mi je bila kuma. Nažalost, zbog studija, posla i prije svega zbog sebe, na kraju sam napustio stado i prestao ići u crkvu.

Godine 1998., zajedno sa svojom suprugom Brigitte, živio sam u Agenu Francuska i prolazio sam kroz dugo razdoblje nezaposlenosti. Brigitte je pripadala molitvenoj skupini. Jednog dana mi je rekla: “Znaš? Volila bih da idemo u Lourdes”. Odgovorio sam: “To je nemoguće, ja nemam posao. Troškovi bi za nas bili preveliki.” Imali smo tada i stari Citroën 2CV . Ali obećao sam joj: “Čim nađem posao, kupit ću novi auto i otići ćemo u Lourdes, obećavam ti”.

Zapeo nasred mosta

U mjesecima koji su uslijedili konačno sam našao posao. Bilo je to stražarsko mjesto za privatnu zgradu u srcu Agena. Budući da su u ovoj zgradi uglavnom živjeli stariji ljudi, na radno mjesto sam gledao više kao na uslugu nego na posao.

Svidjelo mi se pomagati tim ljudima i osjećati se korisno. Nešto kasnije, htio sam održati svoje obećanje, kupio sam novi auto i rekao sam Brigitte: “Sad smo spremni, možemo ići u Lourdes”.

Kad smo stigli, morali smo prijeći Gavu preko mosta kako bismo došli do špilje ukazanja. Ali, nasred mosta, zaglavim. Ne mogu hodati! Noge su mi preteške. Ne razumijem što mi se događa. Ali unutarnji glas mi govori: “Imaš vremena! Ne isplati se bježati.” Moja žena shvaća da imam problem i pita me što nije u redu. Objašnjavam joj, a ona kaže: “Onda polako!” I krećem iznova, svojim tempom. >>>više na vjera.hr




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.