Židov pričao s Gospom: ‘Otkrila mi je koja joj je najdraža molitva!’ Nije samo Zdravo Marija…

Autor: Vjera

Profesor s Harvarda postavio je ova pitanja Gospi...

O ovom predivnom svjedočanstvu rođenog Židova, Roya Schoemana, profesora na Harvarda koji je čudesnom intervencijom Blažene Djevice Marije prihvatio Isusa Krista i postao katolikom, već smo pisali.

Ukratko, riječ je o čovjeku koji je odgajan u židovstvu, a odlaskom na prestižne fakultete odriče se i židovstva te sve, kao i ostali znanstveni svijet koji ga tada okružuje, pokušava spoznati razumom. Postaje ateist te unatoč tome što je dosegao, kako kaže, sve što je mogao u ovom svijetu u materijalnom smislu pada u dubok očaj jer doživljava apsolutni besmisao života.

Jednoga dana hodajući prirodom Bog mu se objavljuje, vidi svoj život, vidi krive odabire i osjeća jasnu prisutnost Boga. Spoznaje ga u potpunosti međutim, ne zna tko je on – imenom.

Viče mu: Daj mi ime, ako si Buda ja ću postati budist, ako si Šiva, bit ću hinduist, ako si Apolon postat ću tvoj sljedbenik samo nemoj reći da si Krist.

Bog je šutio. Idućih godinu dana Ray je tražio ime Boga čiju je prisutnost otkrio, svaki dan je molio da mu se otkrije, a putem je zalazio i u misticizam i new age, ali ništa se nije događalo.

Točno godinu dana od Božjeg otkrivenja, osjeća da ga netko budi iz sna i zove u dnevnu sobu. On odlazi i tamo susreće, kako je rekao, najljepšu ženu koju je ikada vidio. Svjedoči da je odmah znao da je to Blažena Djevica Marija bez da mu je rekla.

Rekla mu je odgovoriti na sva pitanja koja ga muče. Ray je krenuo s pitanjima, a samo neka navodi u svom svjedočanstvu.
Između ostalog Ray je Gospu pitao koja joj je najdraža molitva.

‘Prvo je stidljivo odgovorila da su joj sve molitve upućene njoj drage.’ No, nije odustao i rekao joj je da sigurno neku posebno voli. Gospa mu je tad izrecitirala molitvu koju posebno voli. Bila je to molitva koju je dala svetoj Katarini Laboure zapisanoj na čudotvornoj medaljici: O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

Zatim ju je pitao koja joj titula najviše odgovar,a a Gospa je tada rekla: Ja sam kćer Oca, majka Sina i zaručnica Duha Svetoga.
Naposljetku ju je pitao koja je fora s tim Duhom Svetim, što je to? A Gospa mu je nježno odgovorila: Duh Sveti je pogled Boga…

Nakon ovog iskustva Ray je shvatio da je Bog koji mu se objavio upravo Krist te da mora postati kršćaninom. Prvo je otišao u najbližu kršćansku crkvu, no kad je čuo pastora kako bez poštovanja govori o Gospi, shvatio je da jedino katoličanstvo ima tu puninu koju traži. Dodao je da mnogi rođeni katolici nisu svjesni zapravo koje blago imaju, i koliko su žedni svi oni izvan Katoličke crkve.

Ovo prekrasno svjedočanstvo preveo je Kyrios i sad ga možete i pogledati te poslušati:

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.