ŽESTOKI RAT U BRAZILU Pobožne katoličke žene svrgnule predsjednika

Autor: Vjera

Čak 20 tisuća žena ušlo je u duhovnu bitku s tadašnjom vlasti

Krunica je duhovno oružje masovnog uništenja, ostavljaja za sobom grijeh i postavlja tlo za čuda, obraćenja i pobjede nad zlom, koje je Isus postigao po zagovoru svoje majke. To su molitve Kristova života po Mariji – baš kao što je on odlučio doći k nama kroz svoje Utjelovljenje.

Postoji razlog zašto nam je Blažena Majka u mnogim svojim ukazanjima govorila da svakodnevno molimo krunicu. Priče o molitvama uslišane kroz krunicu su doista brojne. Jedan od moćnijih priča o tome je svjedočanstvo kako je molitva istjerala komunizam u Brazilu.

Dana 19. ožujka 1964. katoličke žene iz Brazila pokupile su svoje najmoćnije oružje – krunicu – i istjerale komunizam iz svoje zemlje. Opresivni predsjednik Joao Goulart imenovao je mnoge komuniste na vodeće položaje. Skromne, vjerne žene shvatile su moć zagovora Blažene Majke i osnovale molitvene skupine sa krunicom. Pojavljivali su se na političkim skupovima i ugušili govornike glasno moleći krunicu.

O događaju koji se dogodio u gradu Belo Horizonte tijekom komunističkog mitinga pisano je u knjizi oca Donalda Callowaya, 10 čuda krunice.
Predsjednik Goulart tamo je organizirao skup pozivajući na komunističku revoluciju u Brazilu. Nadbiskup Rio de Janeira, kardinal de Barros Camara, putem nacionalnog radija molio je ljude da žive fatimsku poruku kako bi prevladali komunističku prijetnju. “Predsjednik Goulart bio je toliko bijesan nadbiskupovom porukom da je u javnom govoru uvrijedio narod Brazila i ismijao krunicu, rekavši da će komunističke ideje reformirati i spasiti Brazil, a ne krunice jednostavnih žena”.

Bile su to borbene riječi koje su raspalile molitvene ratnike. Pojavili su se na skupu u Belo Horizonteu koji je vodio predsjednikov šogor i za koji se očekivalo da će biti najveći do sada. Otac Calloway je napisao: „Dok se to događalo, više od 20.000 žena marširalo je na ulicama s krunicama u rukama kako bi se upustile u duhovnu bitku! Upali su ravno usred komunističkog skupa i molili krunicu tako glasno da su ga nadglasali. ”

Šest dana kasnije, 19. ožujka, više od 600.000 ljudi marširalo je ulicama Sao Paola moleći krunicu. Marš je nazvan: “Marš obitelji s Bogom prema slobodi”. Uključili su se čak i nekatolici.
U roku od dva tjedna 1. travnja, vojni udar svrgnuo je predsjednika Goularta koji je potom pobjegao iz zemlje. U znak zahvalnosti za pobjedu, stanovnici Brazila organizirali su još jedan marš Gospi i njezinoj krunici. Održan je sljedećeg dana, 2. travnja, ulicama Rio de Janeira i nazvan je “Marš zahvalnosti Bogu”. Sudjelovalo je više od milijun ljudi.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.