fbpx
foto:wikimedia

‘Želio bih da svi katolici svijeta saznaju za ovo!’ Biskup razotkrio što činimo na Euharistiji

Autor: Vjera

Šokantno je koliko ljudi ovo ne zna, a može potpuno preobraziti naše živote

Nadbiskup Samuel Aquila progovorio je o doista mučnoj temi svete Euharistije i političara koji ju primaju a pritom javno propagiraju istinsko zlo – zlo abortusa. Objašnjavao je kako su zapravo biskupi ovdje nemoćni te da ne mogu samo zabraniti Pričest već s tom osobom trebaju razgovarati i upozoriti je na skandale koje rade svetoj Katoličkoj Crkvi. Također, napomenuo je kako moramo govoriti o abortusu u svijetlu istine bez obzira kojoj profesiji pripadamo

No, rekao je kako bi želio da svaki katolik na svijetu zna ovu istinu o Euharistiji.

“Da kad primimo euharistiju, da uistinu primamo drugu osobu svetog Trojstva”, započeo je. “Primamo samoga Krista. I da smo s njim pozvani u prisan odnos. I da svatko od nas ima jedinstven odnos.”

“Uvijek molim vjernike, kada se vratite u svoju klupu nakon primanja euharistije, nemojte slušati ometanja koja mogu biti tu ili razmišljanja: ‘Moram učiniti ovo, moram učiniti ono’”, rekao je. “Stvarno odvojite vrijeme da slavite i obožavate Krista, razgovarajte s Kristom kako biste mu iznijeli svoje brige i molite se za druge i za sebe, znajući da je on tu kao vaš prijatelj i da je On taj koji vas poznaje bolje nego što poznajete sebe.”

Akvila je ovaj susret kroz euharistiju opisao kao svetačko iskustvo.

“To je taj osobni, intimni odnos koji su imali svi sveci i svi smo pozvani da budemo sveci, vjerovali mi to ili ne”, rekao je. “Moramo prestati slušati đavolski glas koji kaže: ‘Ne, nisi pozvan da budeš svetac’ ili ‘Nikad nećeš biti svetac’.”

Također je dodao da je cilj rasprave biskupa o Euharistiji prvenstveno ovaj  “predstaviti jasno razumijevanje učenja Crkve kako bi se među vjernicima povećala svijest o tome kako euharistija može preobraziti naše živote i približiti nas našem Stvoritelju i životu koji on želi za nas.”

Izvor: denvercatholic.org
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.