fbpx

PROROŠTVO NIKAD AKTUALNIJE: Padre Pio je o. Amortha upozorio na Sotonu u crkvi te mu rekao što činiti!

Autor: Vjera

Prorekao je zlo u njedrima crkve ali i dao riješenje!

Intervju kojeg je novinar Jose Maria Zavala radio, sa sad pokojnim rimskim egzorcistom Gabrielom Amorthom sve je aktualniji.   Velečasni Amorth osobno je poznavao sv. Padre Pija 26 godina i često je razgovarao s njim. Zavala je intervjuirao oca Amortha 2011. i nije objavljivao intervju sve do smrti egzorcista, kad ga je objavio u svojoj knjizi o Fatimi. Ovo su neki dijelovi intervjua:

“Oprostite mi što inzistiram na Trećoj fatimskoj tajni: je li Padre Pio tajnu povezao s gubitkom vjere u samoj Crkvi?”

Otac Gabriele namrštio je obrve i izbacio bradu. Djelovao je povrijeđeno.


“Doista”, rekao je, “jednog dana Padre Pio rekao mi je veoma tužno: Znaš li što, Gabriele? Sotona je ušao u sama njedra Crkve i kroz kratko vrijeme započet će svoju vladavinu lažnom Crkvom.

“O moj Bože! Neka vrsta antikrista! Kada vam je to prorekao?”,

“Vjerojatno oko 1960. godine jer sam tad već bio svećenik”.

“Je li zbog toga Ivan XXIII toliko paničario oko objave Treće fatimske tajne kako ljudi ne bi mislili da je on nekakav antipapa ili tako nešto?

Jedva primjetan smiješak pojavio se na licu oca Amortha.

“Je li vam Padre Pio rekao još nešto o dolazećim katastrofama: potresima, poplavama, ratovima, epidemijama, gladi? Je li ukazivao na ista zla prorečena u Svetom pismu?”
“Nisu mu bile važne takve stvari, koliko god su se one pokazale strašnima. Pridavao je važnost samo velikom otpadu od vjere u Crkvi. To ga je pitanje uistinu mučilo i za to se molio i prikazivao velik dio svojih patnji, razapet zbog ljubavi”, rekao je otac Amorth.

“Treća fatimska tajna?”

“Tako je.”
“Postoji li način da se izbjegne nešto toliko strašno, oče Gabriele?

“Postoji nada, ali ona je beskorisna ako nije popraćena djelima. Počnimo od posvećenja Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinom. Molimo svetu krunicu, molimo i vršimo pokoru.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.