ZAR I ON? Proplakala ikona svetog Mihaela Arhanđela u manastiru Krka!

Autor: Vjera

Znakovi svijetu?

Nedaleko od Kistanja u Hrvatskoj, u manastiru Krka dogodilo se čudo na ikoni svetog Mihaela Arhanđela.

U jednom trenutku, kako piše Telegraf, ikona je plakala, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Dalmatinski episkop Nikodim je za vrijeme liturgije u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Kistanjama okupljenim vjernicima ispričao što se dogodilo prije nekoliko dana u obližnjem manastiru.

– Prije nekoliko dana u manastiru Krka proplakala je ikona svetog Arhanđela Mihaela, koji stoji na samom ulazu u crkvu, istaknuo je episkop.

Također je obavješten i patrijarh Irinej koji je istaknuo da je ono što se dogodilo u spomenutom pravoslavnom manastiru – čudo.

Na video snimci se vide kapljice koje se slijevaju niz ikonu (kip), a koje su zabilježili i vjernici koji su se ondje nalazili. Video pogledajte OVDJE.

Manastir Krka je današnji manastir Srpske pravoslavne crkve osnovan 1577. a nalazi se u dolini rijeke Krke, tri i pol kilometra istočno od naselja Kistanja, u širokoj dragi. Do 17. je stoljeća pripadao franjevcima, koji su tamo boravili usprkos čestim napadima Turaka koji su ga nekoliko puta palili. Nakon preseljenja franjevaca u Zadar, samostan se uskoro daje na korištenje novopristiglom pravoslavnom stanovništvu. Uz manastire Krupu i Dragović, Krka je najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Hrvatskoj.

Po legendi manastir Krka nastao je, kao katolički samostan, na mjestu gdje su se nalazile katakombe u kojima je prema predaji apostol Pavao propovijedao kršćanstvo u dolini rijeke Titius (stari naziv za Krku) u I. stoljeću poslije Krista. Da je manastir nekad bio katolički, ukazuje i zvonik u romaničkom stilu, što nije tipično za pravoslavne vjerske objekte.
medjugorje.info

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.