Zapisi svetih o kraju svijeta: ‘Što će se više približavati kraj, to će se više Sotonin mrak širiti Zemljom’

Autor: Vjera

Posljednjih nekoliko godina velika tama i tjeskoba nadvila se nad svijet. Znakovi boli, nesigurnosti, rata, uništenja, smrti, bolesti, pustoši, gladi, krikova, nepravde, zločina, otpada od moralnog i Božjeg zakona, izopačenosti koji okružuju vrijeme u kojem živimo naveli su mnoge da se zapitaju živimo li mi posljednja vremena i doba Antikrista? O Antikristu i posljednjim vremenima govorili su i brojni sveci, a evo i što:

Sv. Ivan Zlatousti: Svijet će biti bez vjere i propadati nakon rođenja Antikrista. Antikrist će biti posjednut od Sotone, a bit će nezakoniti sin jedne Židovke sa Istoka.”

Sv. Augustin Hiponski: Daniel donosi svoje proročanstvo o Posljednjem Sudu tako što navodi da će Antikrist prvo doći, a potom nastavlja svoj opis vječnoga kraljevanja Svetih. No, svatko tko čita ovaj odjeljak, pa makar i napola spavajući, mora uvidjeti da će kraljevstvo Antikristovo snažno – iako kroz svega kratko vrijeme – napadati Crkvu, prije nego što posljednji sud Božji uvede vječno kraljevstvo Svetih. Jer, iz okruženja je vidljivo da vrijeme, dva vremena i pola vremena, znači godinu, dvije godine, odnosno tri i pol godine.

Sv. Ivan Damaščanski: Bit će poznat kao Antikrist koji će doći oko konca svijeta. Njegova će majka tvrditi da ga je rodila ostavši pritom djevicom. On će vladati od mora do mora. Taj će Antikrist biti nezakonito dijete, pod potpunom vlašću Sotone, dok će Bog, poznavajući njegovu upravo nevjerojatnu buduću izopačenost, dopustiti đavlu da ga u potpunosti i trajno opsjedne od samoga trenutka njegova grešnoga začeća.”>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.