Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka nadbiskupija u 2017. godini darovala 249 000 kuna mnogobrojnim obiteljima

Autor: dnevno.hr

Ne smijemo previdjeti obitelji koje prepoznaju najveće bogatstvo u djeci kojom ih je Bog obdario – poručio je kardinal Bozanić u ovogodišnjoj božićnoj poruci

Tradicija koja traje od 2001. godine, kada je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima naše Nadbiskupije, obilježena je i u protekloj, 2017. godini.  

U 2017. godini u Zagrebačkoj nadbiskupiji po preporuci župnika iz 59 župa kršteno je 83 djece iz brojnih obitelji:

56 krštenja 5. djeteta,

17 krštenja 6. djeteta,

7 krštenja 7. djeteta,

2 krštenja 8. djeteta,

1 krštenje 12. djeteta u obitelji.
Prigodom krštenja, koje redovito čini biskup ili delegat Nadbiskupskog duhovnog stola, Zagrebačka nadbiskupija daruje obitelji svakoga djeteta 3 000 kuna i Bibliju.

Ukupno je tako u 2017. godini Zagrebačka nadbiskupija darovala 249 000 kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima.

Ne smijemo previdjeti obitelji koje prepoznaju najveće bogatstvo u djeci kojom ih je Bog obdario – poručio je kardinal Bozanić u ovogodišnjoj božićnoj poruci.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.