Zagreb Pride objavio listu za izbor homofoba godine – biskup Pozaić uvjerljivo vodi

Autor: Dražen Bušić

Na službenim stranicama Zegreb Pridea doznajemo da listu predvode kard. Josip Bozanić koji je zauzeo peto mjesto. Na četvrtom je prof. dr. Adalbert Rebić, slijedi ga na trećem dr. Ivo Poljaković, na drugom se nalazi Karolina Vidović Krišto, dok je prvo zauzeo biskup Valentin Pozaić.

Na sve strane čuju se bubnjevi modernih robova i njihovo repanje: „Tuge i žalosti više neće biti. Sloboda je na vidiku!“ Da, to je jučer počeo Pride tjedan. Čovječe, to će sigurno „sve“ promijeniti. Eh sloboda… ta egzotična riječ! Nekome je to izlazak iz pravog zatvora a nekome sposobnost da može svakoga mjeseca plaćati račune, nekome pak da se može kretati od Vardara do Triglava (ili do Brisela) bez putovnice, a nekome „tek“ da može radosno vršiti Dekalog. Sloboda očito ima raznih vrsta, isto je toliko i robova koji o njima sanjaju.

O čemu sanjaju robovi Zagreb Pridea? Valjda da će jednom, a ako ne tada onda barem na ovih tjedan dana, zavladati novi poredak stvari u kojima bi svaki oponent njihovih egoističnih prohtjeva trebao nestati s lica Zemlje?! Prvi bi valjda trebali nestati likovi koje su „počastili“ titulom homofob godine 2013?!

Na službenim stranicama Zegreb Pridea doznajemo da listu predvode kard. Josip Bozanić koji je zauzeo peto mjesto. Na četvrtom je prof. dr. Adalbert Rebić, slijedi ga na trećem dr. Ivo Poljaković, na drugom se nalazi Karolina Vidović Krišto, dok je prvo zauzeo biskup Valentin Pozaić. Uz svakoga se nalazi nesuvisli, ali zato otrovni komentar, sumnjam baš nekog insajdera ali sigurno kužatora/ice, neke sveznalice iz koje provaljuje neopisiva mržnja i glupost. Čitati te splačine je čisti gubitak vremena pa sam, da vas toga poštedim, odabrao samo tekst koji stoji uz „pobjednika“:

„Valentin Pozaić – desna ruka Josipa Bozanića. Čovjek koji je, čini se, izumio sve današnje talibanske aktiviste. On te nekoć „zločeste“ kvartovske dečke pretvara u sektaške fanatike koji svakih par mjeseci osnivaju neke nove udruge koje se nečemu protive. Pozaić je Vladimir Šeks kaptolske elite. On dogmu pretvara u doktrinu (laički: ideologiju i politiku), crkveno drži u svojim rukama i upravlja njezinim institucijama kao i njezinim političkim inkarnacijama. U prvom mjesecu ove godine pozvao je na novi rat kojom će demokratski poredak pretvoriti u katoličku džamahiriju. U takvoj katoličkoj džamahiriji slika obitelji izgleda kao s logotipa inicijative "U ime obitelji": pokradena vizualna ideja židovskih obitelji Los Angelesa, samo na njihovom rješenju žena ima dužu haljinu, manju glavu i rijetko izlazi iz kuhinje.“

Krenimo redom. „Valentin Pozaić – desna ruka Josipa Bozanića.“ Gle čuda, početak teksta i već tako dobar. Kužatora/ice zna da je pomoćni biskup desna ruka nadbiskupu. Nemreš vjerovat, pa što bi drugo trebao biti pomoćni biskup nego li desna ruka nadbiskupu? Prvo pa muško, ali zato je sve ostalo jad i bijeda. Spominju se „kvartovski talibani“, aludirajući valjda na ekipu koja je srušila zdravstveni odgoj? Očito su prerasli svoj kvart ali po nečijim su glavama tamo trebali ostati, valjda na kakvoj klupici s bocom u ruci i urlati „dubokoumne“ himne Hladnog piva?!

Nadalje, „ti“ dečki su nesposobnjakovići koje Pozaić pretvara u nešto, valjda čarobnim štapićem ili kako već, da bi ih osposobio da pokrenu neku novu udrugu? Znači, kad geyevi i lezbe osnivaju udrugu nema frke, a kad to čini netko drugi onda je to talibanski fanatizam? No, fanatizam nije istospolno žvaljenje pod Bozanićevim prozorom? Ma zapravo i nije, to je inat, prkos, pacijentizam. Ima tu i nečega više – ima tu i sotonizma, jer kako nazvati ideju da se parada ponosa uporno organizira na katolički blagdan Presvetog Srca Marijina, na dan kad katolici štuju iznimnu moralnu čistoću žene koja je rodila Sina Božjega? Ajmo dalje. Kužatora/ice insinuira kako Katolička crkva ženu želi strpati u kućni pritvor u kojemu treba samo kuhati i tako ispuniti svrhu svojega života. Ups. pa kaj nisu upravo neke žene, uspješne u svojim biznisima zajedno s muškim kolegama iznijele ovo što se već naziva „kulturna revolucija“? Nije li jedna ponosni laureat za homofoba godine na visokom drugom mjestu?

Ma sve je to jad i bijeda. Ali kako reče s propovjedaonice nedavno jedan isusovac: „Isus voli pedere i ja ih volim.“ Stvarno je nevjerojatno kako to pederi i lezbe ne mogu shvatiti? Neki ipak shvaćaju, oni koji se, iako homoseksualnih sklonosti, nisu našli u paradi ponosa u Splitu jer su upoznali nešto bolje. Daleko od očiju javnosti krenule su prve terapijske zajednice za oslobođenje od homoseksualnog nagona. Radosna vijest je da takvi centri postoje svugdje u svijetu i donose odlične rezultate, a sada su krenule i u Hrvatskoj. Muškarci i žene nakon nekog vremena bivaju istinski SLOBODNI, čak sposobni upoznati ljubav prema osobi suprotnog spola a neki su već u sretnom braku. Čitaj: zajednici muškarca i žene! Njihove je bubnjeve Netko čuo. Mislim prije svega na Boga i one koji ozbiljno uzimaju Isusove riječi: „Oni koji budu vjerovali na nemoćnike će polagati ruke da im bude dobro!“




Jedina stvar radi koje bi se netko iz LGBT zajednice mogao žaliti na nekog biskupa ili laika Katoličke crkve je što ovakvih centara nema još više i što već predugo lupaju u svoj bubanj slobode. Samo strpljivo, klinike se otvaraju i otvarati će se, i svi koji to žele doći će na red!




Autor:Dražen Bušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.