foto: screenshot

Za neke, uznemirujuće: Objavljena prva rekonstrukcija tijela čovjeka s Torinskog platna bez uljepšavanja

Autor: Vjera

Stotine rana i udaraca, sve je prikazano

“Ako ne vidim rane od čavala na njegovim rukama (…) neću vjerovati.” Ovako sveti Ivan u svom Evanđelju opisuje događaj koji pokazuje svetog Tomu koji je morao vidjeti da bi povjerovao u Kristovo uskrsnuće.

Katedrala u Salamanci ugostila je svjetsku premijeru hiperrealistične skulpture tijela koje bi moglo biti umotano u sveto platno u okviru izložbe ‘Tajanstveni čovjek’.

Slika, izrađena prema strogo forenzičkim kriterijima, a ne estetskim ili umjetničkim, točna je volumetrijska i hiperrealistična rekreacija raspetog tijela koje je sačuvano ispod Torinskog platna.

Nitko nije učinio ovako nešto

Kip umjetnika Álvara Blanca koji će za neke biti kontroverzan, izlaže se prvi put i središte je izložbe koja je organizirana u šest prostorija, u kojima se pripovijeda život Isusa Krista i njegov povijesni kontekst, kao i analiza različitih studija napravljenih o Torinskom platnu.

“Napravili smo kip Isusova tijela u ljudskoj kvaliteti”, rekao je Blanco, >>>više na vjera.hr




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.