fbpx
Foto: Unsplash

‘ZA BOŽIĆ OBILJEŽAVAMO SMRT DJEDA MRAZA!’ Njemački svećenik otkrio šokantnu istinu: Mladi oplakuju izmišljenog starca

Autor: Dnevno.hr

Čak 40 posto krizmanika u Njemačkoj uopće ne zna što katolici slave za Božić, ustvrdio je monsinjor Harald Heinrich, katedralni župnik biskupije Augsburg, kako prenosi Hrvatska katolička misija Ingolstadt.

Heidrich je ove subote držao propovijed u crkvi sv. Ivana Ivana Krstitelja u Pfaffenhofenu, baš prigodom podijele sakramenta svete potvrde. Otkrio je kako vodi “osobnu statistiku” koja razotkriva svu neupućenost mladih vjernika.

Naime, na početku pripreme za sakrament postavio je mladima pitanje “Što točno slavimo za Božić”, a odgovori su – malo je reći – bili šokantni.


Ni kumovi nisu puno upućeniji od krizmanika

Tako neki misle da “Božić slavimo zato što baka i djed dođu na večeru”, drugi opet smatraju da “Božić slavimo da bi nam trgovine prodale što više darova”, treći pak da “time obilježavamo smrt djeda božićnjaka”, rekao je monsinjor Heinrich.

No, nije problem samo u mladima. Ni krizmani kumovi, čini se, nisu previše upućeni. Čak 76 posto kumova uopće ne zna odgovor što se slavi na Duhove i zašto je baš ta svetkovina bitna za svetu potvrdu.

“Lako je upirati prstom i tražiti krivnju u svećenicima, biskupima, Katoličkoj Crkvi… Uvijek se nešto može naći za prigovor! Uvijek će se naći razlog i mogućnost za negativu. Svi su krivi, a ponajviše kada mladi ne dolaze na vjeronauk pa u čudu ustanove da ih župnik ne može te godine pustiti na krizmu.

A kada ćemo se mi pitati, kada ćemo promisliti i kada odlučiti krenuti pravim putem? Kada ćemo uputiti svoju djecu i svoje mlade da na Božić ne oplakuju izmišljenog starca te da znaju da Duhovi nemaju ma baš nikakve veze s noći vještica ili drugim praznovjerjem. Budimo im mi primjer i uputimo ih na pravi put!”, poručili su iz HKM Ingolstadt.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.