Foto: Maja Zlatevska / CROPIX

Voljena svetica podijelila tajnu za savršenu molitvu: ‘Ne sastoji se od mnogo riječi’

Autor: M.B.

Sveta Majka Terezija rođena je 26. kolovoza 1910. godine u Skoplju, a umrla je 5. rujna 1997. u Kalkuti. Ovu zaštitnicu siromašnih i nemoćnih pamtimo kao skromnu ženu u bijeloj haljini plavog obruba koja je čitav svoj život posvetila služeći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Majka Terezija 2003. je godine proglašena blaženom, a 2016. godine svetom, piše Vjera.hr. O molitvi je govorila sljedeće:

“Molitva nije traženje. Molitva je staviti se u Božje ruke, na Njegovo raspolaganje i slušati Njegov glas u dubini srca.”

“Prije sam se molila da Bog nahrani gladne, ili da učini ovo ili ono, ali sada se molim da me vodi da učinim sve što trebam učiniti, što mogu učiniti. Prije sam se molila za odgovore, ali sada se molim za snagu. Prije sam vjerovala da molitva mijenja stvari, ali sada znam da molitva mijenja nas i mi mijenjamo stvari.”

Naučiti slušati

“Savršena molitva ne sastoji se od mnogo riječi, nego od žara želje koja uzdiže srce k Isusu.”

“Početak molitve je šutnja. Ako stvarno želimo moliti, prvo moramo naučiti slušati, jer u tišini srca Bog govori. A da bismo mogli vidjeti tu tišinu, da bismo mogli čuti Boga potrebno nam je čisto srce; jer čisto srce može vidjeti Boga, može čuti Boga, može slušati Boga; i tada samo iz punine svoga srca možemo govoriti Bogu. Ali ne možemo govoriti ako nismo slušali, ako nismo uspostavili tu vezu s Bogom u tišini svoga srca.”

Poruke izvanredne mističarke Edvige i danas odjekuju: ‘Ovo je razbjesnilo Boga’
“Da naše kosti ne šalju šapat sumnje našim srcima, ne bi uopće bilo potrebe za molitvom.”
Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.