Foto: Religion.elconfidencialdigital.com

‘Volim Isusa i želim biti misionarka’: Svećenik objavio pismo o bolesnoj djevojčici koja je obožavala Isusa!

Autor: D.D.

Teresita Castillo de Diego (10) ispunila je svoj dječji san da postane katolička misionarka i to iz svog bolničkog kreveta kratko prije svoje prerane smrti uzrokovane tumorom na mozgu.

Ova djevojčica iz Španjolske preminula je 7. ožujka u madridskoj bolnici nakon trogodišnje borbe s opakom bolešću.

Biskupski vikar Ángel Camino Lamela koji djeluje u bolnici La Paz, priču o Teresiti je ispričao u pismu kojeg je poslao vjernicima svog vikarijata, piše CNA.

Naime, Camino je služio svetu misu u bolnici 11. veljače kad su mu kapelani predložili da posjeti ozbiljno bolesnu djevojčicu koja sutradan ide na operaciju ukljanjanja tumora iz mozga.

“Stigli smo na odjel za intenzivnu njegu, pozdravio sam liječnike i sestre koji su me zatim odveli do Teresite uz koju je bila njezina majka Teresa. Bijeli zavoj je prekrivao njezinu glavu no lice je bilo dovoljno izloženo da sam mogao vidjeti prekrasno lice”, priča Camino.

Djevojčica je tada rekla da voli Isusa i da želi biti misionarka.

“Teresita, u ovom trenutku te proglašavam misionarkom, a popodne ću ti donijeti certifikat i misionarski križ”, rekao joj je duboko ganuti Camino te joj dao Svetu Pričest i sakrament bolesničkog pomazanja.




Nakon toga je uslijedila molitva kojoj su se pridružile i medicinske sestre, a svećenik se vratio i navečer te ispunio svoje obećanje – donio je certifikat i križ kojeg je Teresitina majka objesila iznad bolničkog kreveta djevojčice.

Otac Camino je svoje pismo zaključio tražeći od ljudi da se mole za Teresitu i da joj se povjere jer je, kako kaže, uvjeren da će na poseban način zaštititi cijeli svoj vikarijat u kojem je proglašena misionarkom.




Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.