fbpx
Foto: thereal presence.org/flickr

VOJNIK S ČIZMOM I ŠILJCIMA UDARAO PO HOSTIJI, ONA PROKRVARILA: Čudo već 400 godina pokazuje krv i rane

Autor: Vjera

Jedinstveno čudo i tri krvave rupe na hostiji i danas je moguće vidjeti u Španjolskoj

Jedinstvena relikvija čuva se u sakristiji samostana kraljevskog samostana El Escorial u Španjolskoj. Naziva: Sveta hostija, stara četiri stoljeća i izložena je vjernicima dva dana u godini, 29. rujna i 28. listopada. 28 . Ova je relikvija ušla u samostan 7. studenog 1597. iz nizozemskog grada Gorcuma.

Crkvu Gorcum oskrnavila je je naoružana skupina protestanata, zvanih “zeeguezen”  koji su pogazili Svete hostije. Nakon invazije na grad, počeli su ga skrnaviti sve što su stigli ne ostavljajući ni katedralu. Zapravo, čim su ušli, počeli su udarati po tabernakulu žilavim vijcima, s kojih su zaplijenili monstrancu koja je sadržavala Presveti Sakrament.

Hostiju su zatim bacili na zemlju i zgazili čizmom s šiljcima koja ju je razbila na tri dijela. Jedan od profanera, pokajan i uznemiren tim prizorom živje krvi koja je počela istjecati iz rupa na hostiji, otrčao je u franjevački samostan i upozorio kanonika Jeana van der Delfta koji je uspio Hostije učiniti sigurnima.


Relikvija je, nakon što je prošla kroz razne opasnosti, dana 1594. španjolskom kralju Filipu II., koji ju je potom stavio pod brigu samostanu San Lorenzo u El Escorialu.

Nad oltarom na kojemu se čuvaju čudesne Hostije nalzi se slika Claudija Coella koja predstavlja inauguraciju veličanstvenog tabernakula, koju je naručio kralj Karlo II. da posebno čuva ovu dragocjenu relikviju. Svake godine u El Escorialu, 29. rujna i 28. listopada, održavaju se svečane svečanosti u znak sjećanja na čudo, u kojima postoje trenuci u kojima se ova Dragocjena Hostija, poznata pod imenom “Sagrada Forma”, izlaže i nosi u procesiji. Zapanjujuće je da je ova hostija i danas netaknuta, a tri male krvave rupice vidljive su i 400 godina nakon napada te podsjećaju cijeli svijet na Živog Boga koji krvari unutar male hostije zbog grijeha ljudi. >>>ISTRAŽIVALI EUHARISTIJSKA ČUDA: ‘Vidjeli smo u hostiji ljudsko srce, meso


Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.