fbpx
foto: pxHere

Vlada obitelji otela farmu bez naknade, oni učinili nezamislivo: Čudesna priča o ‘Božjem farmeru’ širi se svijetom

Autor: Vjera

Nevjerojatna priča o radikalnom oprostu koja nadahnjuje svijet

Obiteljsku farmu Craiga Dealla zaplijenila je vlada Zimbabvea prije 20 godina bez ikakve naknade. Umjesto da se bori ili bježi, Deallsova vjera natjerala ga je da oprosti – odluka je to koja je donijela obilan plod na više načina.

Deall je podizao svoju obitelj na istoj farmi na kojoj je odrastao kada se 2003. dogodilo nezamislivo. “Bilo je očito i izuzetno traumatično”, rekao je za CBN News.

Vlada je prisilila Dealla, njegovu ženu i djecu da napuste svoj dom i farmu koja je bila u njegovoj obitelji od 1948. u sklopu vladinog programa zemljišne reforme u nastojanju da se pravednije raspodijeli zemlja između crnih farmera i bijelih Zimbabveanaca europskog podrijetla. Imao je tri izbora; Bori se, bježi ili oprosti.


“Mogli smo se boriti, mogli smo pobjeći ili smo mogli oprostiti. Neki od mojih prijatelja borili su se za svoju zemlju i na kraju poginuli zbog toga”, rekao je Deall. “Većina mojih prijatelja napustila je zemlju i nijedan odgovor nije pogrešan. Ali mi smo kao obitelj odlučili slijediti treću opciju, a to je oprostiti. Osjećali smo da ako odaberemo gorčinu umjesto oprosta, ne postoji zemlja dovoljno daleko u kojoj bi bili slobodni od nje.”>>>> što je Bog učinio čitajte na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.