Voditelj isusovaca šokirao svijet izjavom o Sotoni! Reagirali egzorcisti i poručili mu….

Autor: Vjera

Učenje crkve je jasno, ne dajte se zavarati

Svijet bruji o izjavi p. Artura Sosa, generala Družbe Isusove koji je u intervjuu za talijanski časopis “Tempi” izjavio da Đavao postoji kao personifikacija zla u različitim oblicima, ali ne i u ljudskom obličju, kao osoba. Tvrdi da on nije osoba, već je način na koji je zlo prisutno u ljudskom životu. „Dobro i zlo u neprestanom su ratu u ljudskoj svijesti, i postoje načini na koje ih možemo predočiti. Boga prepoznajemo kao dobro, istinsko dobro. Simboli su dio stvarnosti, Đavao postoji kao simbolička stvarnost, ne kao osoba“.

Na ovu izjavu reagirala je Međunarodna udruga egzorcista upozoravajući na to da je p. Sosa zanijekao istinu vjere.

‘Postojanje đavla kao osobnog subjekta koji misli i djeluje i koji je napravio pobunu protiv Boga – to je istina vjere i oduvijek je bila dio kršćanske doktrine.

Paklena akcija potvrđuje pravo postojanje vraga i njegovu stalnu prisutnost od početka stvaranja što proizlazi iz prvih stranica svetih spisa, a odnosi se na genezu zavođenja zmije nad prvim ljudima’, napisali su u priopćenju.

Pozivajući se na riječi Pavla VI, ali i učenje pape Franje, egzorcisti su poručili da se crkva oslanja na sveto pismo i apostolsku tradiciju koja uči da đavao jest biće, i to osobno biće, te upozoravaju na one koji, poput p. Sose smatraju da je samo simbol, da su u krivu.

Naime, i u Katekizmu Katoličke Crkve (br. 391) navedeno je da je Sotona biće: „Pismo i crkvena Predaja vide u tom biću palog anđela, zvanog Sotona ili Đavao.“ Sotona je, kako Crkva uči, isprva bio dobar anđeo stvoren od Boga, ali je u svojoj slobodi odbacio Boga i njegovo kraljevstvo.

Što je Đavao? „On nije poput magle – on je osoba”, rekao je i papa Franjo u prosincu prošle godine.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.