(VIDEO) NEUGODNO! Svi se rugaju Krstičeviću jer se ne zna prekrižiti, ali…

Autor: Vjera

Možda se samo zbunio...

Na društvenim mrežama širi se video koji uz predsjednika Vlade, predsjednika Hrvatskog sabora te predsjednicu prikazuje i ministra obrane, Damira Krstičevića koji zbunjeno nije znao kako se radi trostruki križić pa umjesto da je križić stavio na čelo, na usne i na srce nešto je zabrljao po nosu. Mnogi vjernici sada mu se smiju i rugaju, da ne kažemo da se zgražavaju jer ipak je riječ o ministru koji je vjernik i često se susreće po svetim misama.

No, znaju li vjernici zašto se stavlja trostruki križić prije čitanja evanđelja? Ili je, u većini, taj čin postao dio ritualnog folklora crkve koji eto, bez razmišljanja obavimo jer to tako i drugi rade.

Naime, trostruki križić, jedan na čelo, drugi na usta i treći na srce, prije čitanja evanđelja stavljamo kako bi živa Božja riječ evanđelja sjela u naš um, na naše usne i u naše srce! To je duhovno snažan čin, a kako većina ljudi zapravo ne zna zašto to radi, ne čude ni ovakve ‘brljotine’ koje imamo priliku vidjeti u ovom videu i to ne samo kod ministara…

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.