TKO JE ON? Evo što je najpoznatiji mason svijeta rekao o vjerovanju u Velikog Arhitekta! 

Autor: Vjera

I sami su razotkrili svoja vjerovanja

Ulogu Velikog Arhitekta objasnio je u svojoj knjizi, Moral i Dogma, Albert Pike jedan od najpoznatijih masona povijesti.

“Svaka masonska loža hram je religije, a njezina učenja predstavljaju vjerske upute. U svakom stupnju masonerije kandidat nastoji dosegnuti svjetlost. Masonerija je marš i borba na putu prema svjetlosti. Sunce je drevni simbol generativne moći božanstvene. Obožavanje Sunca postalo je temeljem svih religija staroga svijeta. Sunce je hijeroglifski simbol Istine jer je izvor Svjetlosti. Sunce, njegovo svevideće oko nalazi se u svim našim ložama. Sjajna zvijezda predstavlja veliku centralnu Svjetlost koju su kao Sunce obožavali toliki narodi pravoga boga, kojemu se svi masoni moraju klanjati. Oziris je sam siboliziran kao Sunce. A bog koji se predstavlja kao Adonai (biblijska riječ za našeg jedninog Boga op.a) bog je suparnik Baala i Ozirisa. Lucifer, Svjetlonoša! Čudno i tajanstveno ime za duha Tame. Lucifer, sin Zore. Donosi li on svjetlost? Ne sumnjajte u to?”, piše Pike u svojoj knjizi svojoj braći masonima, dalje navodeći strahote. “Đavao, pali Lucifer ili Svjetlonoša. Da, Lucifer je Bog na nesreću Adonaia. Istinska i čista filozofska religija je vjerovanje u Lucifera koji je jednak Adonaiu. Lucifer je bog svjetlosti i dobrote, bori se protiv Adonaia (bog Biblije), boga mraka i zla.

Javna objava masonskog djelovanja

Iako se danas masoni javno izruguju iz ideje da vjeruju u Lucifera, moramo znati da masoni nisu organizacija koja djeluje od jučer već je za njihov opstanak kroz stoljeća zaslužna upravo tajnovitost, misteroznost i ritualnost koju masonske lože diljem svijeta njeguju, dok se tajne masonstva, koje masoni prakticiraju, tako i tajne o Velikom Arhitektu masonu otkrivaju onako kako on napreduje po masonskoj ljestvici.

To otprilike znači da mason 3. stupnja može biti uvjeren da u masonstvu religije nema, za razliku od masona 33. stupnja kojemu su više-manje otkrivene sve tajne te je do tog stupnja već duboko zaronjen (često i ne znajući kako je do toga došlo) u religiju masonstva.

Javna objava tajnog društva i Lucifera

Također, masoni su kroz povijest i sami razotkrili svoje postojanje kao i religiju i to na dvjestotu obljetnicu Velike lože Engleske 1917. godine.

Bilo je to osobito teško vrijeme za Crkvu. U Rusiji su se, zahvaljujući uspjelom državnome udaru, 7. studenoga 1917. boljševici, na čelu s Lenjinom, domogli vlasti. Ako je, s jedne strane, boljševička revolucija u sebi sadržavala velik potencijal dobra, s druge je strane svoj bezbožni i revolucionarni materijalizam ubrzo pretvorila u otvoreni rat protiv vjere i Crkve.

Razvikana demokracija proletarijata dovela je, između ostaloga, do nasilnog gušenja svih oblika protivljenja te vršenja okrutnih pokolja i stravičnih zločina protiv čovječanstva.

Upravo je te iste godine, 1917., masonerija slavila dvjestotu obljetnicu Velike lože Engleske, nastalu iz ujedinjenja četiriju disidentskih loža koje su djelovale u različitim dijelovima Londona.

Ta je činjenica za masoneriju bila od osobite važnosti jer je Velika loža Engleske u međuvremenu postala Velika svjetska matična loža.

U Rimu je 17. veljače, na dan smrti Giordana Bruna, organizirana velika masonska manifestacija. Masonska je povorka, na putu prema Brunovu spomeniku, prolazila ulicama talijanskoga glavnog grada te se dugo zaustavila na Trgu svetoga Petra, mašući pod papinim prozorom “crnom zastavom sa slikom svetoga Mihaela Arkanđela pod Luciferovim nogama”.

 Transparenti su veličali Sotonu dok je jedan od natpisa glasio: Sotona će upravljati Vatikanom, a papa će mu služiti kao švicarska garda.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.