Svećenik progovorio o poganskoj pošasti za Uskrs: ‘Ovaj poganluk je oduran pred Bogom’

Autor: Vjera

Katolici, što to radimo?

Vlč Silvio Španjić za Rastimo u Gospodinu piše: Žalosno je promatrati širenje poganske pošasti i simbolike koja nema nikakve veze sa slavljem Uskrsa. Žalosno je pratiti i neke naše portale kako nastoje dati ovom poganluku i otpadništvu neku kršćansku simboliku, govore o Zečevima i povezanosti s nekim božanstvima, kao najobičniji pogani. Ova simbolika, autori naših kršćanskih portala, nije duboko kršćanska, nego duboko đavolska, jer krade smisao Uskrsa i odvlači misao ljudi od onog što Uskrs za čovjeka znači.

Užasno je promatrati ovo opustošenje na cijelom internetu, koje ide dotle da više ne možeš upisati pojam “Uskrs” ili “Easter” i pronaći Isusa Uskrsloga. Viber i ostali promoviraju neke naljepnice u kojima nema Isusa Uskrsloga. Ovaj poganluk je oduran pred Bogom. Ne budite njegovi širitelji. Koliko se grijeha samo čini u ove slobodne dane od posla: neumjerenost, bludnost, psovke u društvima, pijenčevanja, drogiranja, razuzdanosti, sablazni…

Ako želite čestitati Uskrs, onda stavite Krista Uskrsla kao sliku ili ne stavljajte ništa od slika. Običaj bojanja jaja je samo običaj koji imaju kršćani. Oni se nose na blagoslov u crkvu, kao i druga hrana i to je sva njihova povezanost sa večernjom misom bdijenja i slavljem Uskrsa. To je samo još jedna zamka za čovjeka, kako bi ovaj poganski svijet imao što podijeliti svojim prijateljima, uz uskrsnu čestitku, a da u toj čestitki ne bude ni “I” od Isusa i da ta čestitka nema u sebi ni “U” od Uskrsa.

Ono što je smisao onog crvenog vraga koji krade Božić, isti je smisao zečeva, zečica i jaja na Uskrs – ukrasti Uskrs i prenijeti simboliku na nešto što sa Uskrsom nema veze. Svima vama koji kao katolici danas iščekujete uskrsnuće Kristovo, bdijući uz Kristov grob, posteć u šutnji i sabranosti, razmatrajući otajstvo Isusovog Pashalnog misterija, želim od srca sretan doček Uskrsa.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.