Rezultati stručne analize Zdravstvenog odgoja koje nije objavio niti jedan mainstream medij

Autor: Zdravstveni odgoj / D. B.

Na web stranici Zdravstvenog odgoja objavljena je studija eminentnog neuropedijatara iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj doktora Tomislava Gojmerca koji je sudjelovao u javnoj raspravi o Zdravstvenom odgoju koja je trajala od 01. lipnja do 12. srpnja ove godine.

Utvrdio je da Kurikulum i nastavne jedinice vrve stručnim neistinama i obmanama, da je znanstveno neutemeljen te da je njime nemoguće  postići ciljeve zbog kojih je zdravstveni odgoj upravo uveden u škole. Naprotiv, svaki od modula, ukoliko se nastavi s njegovom primjenom u školskoj praksi, polučiti će još gore rezultate: „realno je očekivati povećanje broja djece koja će posegnuti za sredstvima ovisnosti“, “povećanje broja slučajeva nasilja, kao i agresivnosti u cjelini“, „znatno povećanje pobola (morbiditeta), kako u naraštaju polaznika, tako i u naraštajima njihovim potomaka“. Još je jednom istaknuto kako 4. modul otvoreno promiče promiskuitetno ponašanje, a posredno i ostale oblike nepoželjna ponašanja, koji se navodno tim istim Kurikulumom žele prevenirati.

Sve su ove štetnosti moguće upravo stoga što Kurikulum ne priznaje cjelovitost ljudske osobe već ju svodi velikom većinom samo na tjelesni aspekt. Time školski sustav izravno pridonosi razaranju osobe umjesto da podržava njezin razvoj. U Kurikulumu je između ostalog očita i nesrazmjerna zastupljenost sadržaja o prehrani, a zanimljivo da su u modulu Živjeti zdravo prilikom objašnjavanja učenicima na koji način funkcionira ljudskog tijelo i organski sustav autori potpuno zaboravili spomenuti kako funkcionira temeljni organ ljudskog bića – mozak, stoji na stranicama Zdravstvenog odgoja čemu možemo dodati činjenicu o kojoj se premalo zna a o kojoj smo upozoravali na Dnevno.hr da su svi moduli duhovno jednako štetni jer na mala vrata uvode New age u škole.   

Detaljnu analizu Kurikuluma ZO možete pročitati OVDJE!

Autor:Zdravstveni odgoj / D. B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.