Pažnja! Tko klikne na ovaj tekst doživjet će veliko čudo!

Autor: Vjera

Kršćani danas stvarno na svašta nasjedaju

Nanovo se populariziraju lanci molitve svih vrsta. Pa tako ljudi, ponajviše vjernici, na društvenim mrežama, i preko aplikacija za dopisivanje budu bombardirani pozivima na molitvu koji uključuju – prenošenje svijetla, prosljeđivanje molitve s ucjenama i prijetnjama u smislu – ako ne proširiš, zadesit će te nesreća, ako pak proširiš, Bog će ispuniti tvoju molitvu. Iako bi pomislili da su vjernici upućeni u dijaboličnu stvarnost ovih lanaca, poruke i dalje prisižu mnogima, što bi značilo da ih vjernici i dalje dijele.

Ti lanci molitve su najčešće, unatoč, vrlo lijepoj molitvi koja se skriva u toj poruci uvijek pomalo zastrašujući, jer onaj tko poznaje Isusa zna da Isus ne ucjenjuje, ali i ne ostvaruje želje poput nekog čarobnjaka ukoliko nabrojite riječi.

Posljednja poruka koju sam vidjela glasi: Ne ignoriraj, podijeli i napiši u komentaru “AMEN” i veliko čudo će ti se degoditi u životu….Podijeli dalje s poštovanjem. Ili… ‘Nešto čudesno će ti se danas dogoditi! Nešto lijepo će ti se dogoditi danas, nešto što si želio. Nemoj prekinuti lanac. Samo 24 riječi mogu učiniti čudo. Ova je molitva čudesna. Proslijedi je dvanaestorici svojih prijatelja. Blagoslov će stići u obliku novoga posla, doma, bračne sreće ili materijalne pomoći… Ne prekidaj i ne postavljaj pitanja. Je li Bog na prvom mjestu u Tvom životu? Ako jest, zastani na trenutaki proslijedi je dvanaestorici ljudi. I prati što će se dogoditi ‘

U nekima je uključena i prijetnja koja kaže: ‘Ako prekineš ovaj lanac, na tebe će doći prokletstvo…itd. Prestrašno!

Zanimljivo je kako se ovi lanci molitve šire, osim elektroničkim putem, i tako da se papirići ostavljaju u crkvama, na klupama, prije ili poslije svete Mise, pa tako nerijetko završe u rukama vjernika, koji često i nasjednu jer na papiriću piše da je to krenulo od Gospe Fatimske ili neke druge Gospe, drage vjernicima. Iz tog je vidljivo da taj koji to čini ima izrazitu želju baš “vjernike” uvesti u spomenuti lanac.

Naime, ako krenemo od samog naziva molitve koji u sebi sadržava riječ LANAC, jasno je da ta molitva ne dolazi od Boga, Isusa Krista, jer ništa što nas vezuje i obvezuje nije od Boga. Naš Bog oslobađa, a ne da nas vezuje nekim lancima. U ovim porukama često su prisutne prijetnje prokletstvom, što zaista nije svojstveno Isusu koji ljubi, oprašta i blagoslivlja, već onoj suprotnoj strani. Prisutan je u ovim porukama i strah, potpuno suprotan od Krista koji viće: ‘Ne boj se.’

A da ne spominjemo dio u kojem se govori – ako izgovoriš ove 24 riječi dogodit će se što si tražio! Ma nemoj. Istina je zapravo da ako izgovorite te 24 riječi bez ikakave vjere srca (ma kakva god molitva bila) sa željom da dobijete materijanu dobit ili ostvarenje neke želje, upadate i grijeh i taj grijeh još širite dalje, jer Isus je rekao: „Kad se molite, ne izgovarajte isprazne riječi kao pogani, koji umišljaju da će biti uslišani zbog svoga nabrajanja.“ U molitvi trebamo izlijevati svoja srca Bogu (Filipljanima 4,6-7), a ne samo recitirati mu upamćene riječi i to još za neku korist!




Kako se čini lanac molitve ima za cilj upravo to, navesti kršćane na grijeh, na poganštinu i potpuno krivo vjerovanje, prikazujući Isusa Krista u potpuno krivom svijetlu.

Stoga, ne šaljite više lance molitve koliko god vam fotografija ili molitva u njemu bila lijepa i naoko pobožna!




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.