Pater Augustyn Pelanowski: Tko bude ovo činio lakše će podnijeti Isusov dolazak! | Dnevno.hr

Pater Augustyn Pelanowski: Tko bude ovo činio lakše će podnijeti Isusov dolazak!

Autor: Vjera

Što će se dogoditi na dan Isusova dolaska? Piše pater Augustin Pelanowski u knjizi - Nema više vremena!

Isus postoji i on će doći jer nam je dao obećanje koje će ispuniti i daje nam smjernice kako da bismo bili spremni za njegov dolazak. Bit će poput svjetla koje ukazuje na sve ljudske laži i na nepobožnost. Zračenje njegova milosrđa bit će prodornije od bilo koje nuklearne eksplozije, iako to neće svi moći izdržati. Takva će svjetlost za većinu biti teška.

Razotkrivanje nečijih tajni može završiti psihotičnom epizodom, a što će se dogoditi s čovječanstvom kad zasja njegova svjetlost? Odjednom će svi kao na ekranu koji skenira savjest vidjeti svoju nepobožnost. Svi će nagi, ne izvana, već iznutra stati pred Božje oči. Koliko će ih to izdržati?

Samo oni koji ‘treniraju’ stajanje za istinu.

Treniramo onda kad idemo na ispovijed. Borimo se sa samim sobom, govoreći istinu i tražeći oprost. Kad Gospodin oprašta grijehe na ispovijedi, oni su tako intenzivno osvijetljeni da prestaju biti vidljivi. Prestaju postojati u Isusovoj ljubavi.

Ali, većina živi u laži, u samoopravdavanju i ne trenira stajanje za istinu za vrijeme ispovjedi. Takve u trenutku Isusova dolaska odjednom udara spoznaja vlastite krivnje – bit će toliko velika da je erupcija vulkanu u usporedbi s njom, sitnica.

Bog nas osvjetljava svojim pogledom, zato je u Otkrivenju napisano da su njegove oči poput plamena vatre – spaljuju stidom.

Skener na aerodromu, rendgen može osvijetliti svaki kovčeg, pa čak i čovjeka da bi se provjerilo nosi li sumnjive predmete. Međutim Isusov pogled osvjetljava još dublje, do dna savjesti, čak i do sfere naših tajni koje ni sami ne znamo.

Moramo vježbati upoznavanje s istinom o sebi, da ne bismo bili previše pogođeni sramom na dan njegova dolaska. Da se ne bismo osudili i da bismo izdržali istinu o sebi. Isus dolazi!

Augustyn Pelanowski, OSPPE

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.