OVAKO JE IZGLEDAO KRIST: Znanstvenici prikazali Isusa ocrtanog u Torinskom platnu!

Autor: Vjera

Vjerujemo da konačno imamo preciznu sliku onoga kako je Isus izgledao na zemlji, kazao je znanstvenik

Muzej Scula di San Marco u Veneciji ugostila je izložbu Torinskog platna koja je započela sredinom srpnja a planira se nastaviti do 26. rujna. Najveće zanimanje uzima 3D model Isusa Krista kojeg su znanstvenici izuzeli iz obrisa Torinskog platna, a sam naziv djela je: Krist sa plašta.

Anatomsku studiju napravio je znanstvenici su napravili na temelju otiska koje je Isusovo tijelo ostavilo na platnu koje stotinama godina intrigrira svijet, a znanost posebno. Pridružili su se tako brojnim istraživanjima platna pomoću fotografije, sudske medicine, botanike, kemije, digitalne tehnologije, numizmatike itd.

Iz muzeja navode kako se znanstvena trodimenzionalna rekonstrukcija tijela umotana u plašt podudara sa svetim spisima te da bi kao takvo platno moglo biti autentično.

Ovaj kip je trodimenzionalni prikaz Isusa u stvarnoj veličini nastao zahvaljujući preciznim mjerama tkanine u koju je Isus Krist zamotan nakon raspeća – Torinsko platno – objašnjava Giulio Fanti, profesor mehaničkih i tehničkih mjerenja na Sveučilištu u Padovi, koji godinama proučava Torinsko platno.

Na temelju znanstvenog mjerenja profesor je napravio 3D Isusa i tvrdi da je ono pomoglo da vidimo pravi izgled raspetog Isusa Krista.

– Vjerujemo da konačno imamo preciznu sliku onoga kako je Isus izgledao na zemlji. Od sada on ne može više biti prikazivan bez da se uzme u obzir ovo djelo. Prema našim istraživanjima, govori profesor, Isus je bio čovjek izuzetne ljepote. Imao je doge udove, i snažno tijelo. Bio je visok čak 180 cm, dok je u njegovo vrijeme prosječna visina bila 165 cm. Imao je kraljevski i veličanstveni izraz’, kazao je profesor koji je kroz istraživanje Torinskog platna izračunao broj rana na Isusovom tijelo.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.