Picasa

Nadbiskup kardinal Bozanić primio vikara o. Jasztala i čuvara Božjega groba iz Jeruzalema

Autor: Dnevno

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak 11. veljače 2020. godine u Nadbiskupskom dvoru predstavnike Kurije franjevačke kustodije Svete Zemlje: vikara o. Dobromira Jasztala i čuvara Božjega groba fra Sinišu Srebrenovića iz Jeruzalema.

Picasa

Gosti su u razgovoru zahvalili kardinalu Bozaniću što je na jučerašnjoj proslavi Stepinčeva u katedrali blagoslovio kamen temeljac za hrvatsku kapelu koja će se graditi na Pastirskim poljima u Betlehemu i koja će biti posvećena hrvatskim svecima i blaženicima.

Picasa

Kardinal je zahvalio o. Jasztalu i fra. Srebrenoviću na zauzetosti oko ostvarenja ovog vidljivog znaka hrvatske prisutnosti i povezanosti sa Svetom Zemljom istaknuvši posebnu radost zbog blagoslova kamena temeljca upravo na blagdan bl. Alojzija Stepinca, koji je kao hodočasnik u Svetu Zemlju blagoslovio oltar u čast bl. Nikole Tavelića, u Jeruzalemu, 25. srpnja 1937. godine.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.