fbpx
pixabay

NA RAZLIČITIM DIJELOVIMA SVIJETA U euharistijskim čudima pronađena ova krvna grupa!

Autor: Vjera

Ova krvna grupa je iznimno rijetka i posebna

Euharistijska čuda između ostalog ostavljaju čovječanstvu mogućnost da istraže meso i krv koje se pojavljuju u hostijama diljem svijeta stoljećima godina.

U različitim dijelovima svijeta hostije su krvarile a znastvenici do dokazali da je u svakom od njih riječ o istoj krvnoj grupi, AB pozitivnoj.

Naime, euharistijsko čudo u Boleseni, ono u Lancianu, u Venezueli, u Argentini, u Tixtili u Meksiku, kao i na Torinskom platnu i u relikviji Sudarium domine sve one nose krv koja je analizirana ako AB pozitivna.

Je li riječ o krvnoj grupi Gospodina Isusa Krista?

Ovu krvnu grupu nosi samo 3,4 posto svjetske populacije, a ono što je čini iznimno posebnom je to da su nositelji ove krvne grupe poznati kao univerzalni primatelji krvi, kao i univerzalni davatelji krvne plazme.
Stranica Mystic of the Church tako se pita – zašto bi Isusova krv trebala biti univerzalna od strane svih krvnih grupa čovječanstva? Što bi to moglo značiti?

Od samih početaka euharistijskog blagovanja  Crkva je učila da euharistijsko zajedništvo teče u dva smjera, Isus se ujedinjuje s nama, a mi se pridružujemo u zajedništvo s njim. Kad primimo pričest, događa se da, ne samo da Isus postaje dio nas, nego i to da mi sve više postajemo dio njega i samim time sve više dijelom njegovog Tijela – odnosno crkve.

Drevnu grčku riječ koju Crkva koristi za to je „koinonia”, što u biti znači da je Euharistija sakrament zajedništva s drugima, u jednom Tijelu Kristovu.
„Čaša blagoslovna koju blagoslivljamo nije li zajedništvo krvi Kristove? Kruh koji lomimo nije li zajedništvo tijela Kristova?” kaže nam sveti Pavao u 1. Kor. 10,16.

Isto tako Sveti Toma Akvinski piše: „… Euharistija je sakrament jedinstva Crkve, koji proizlazi iz činjenice da su mnogi jedno u Kristu” , ili kako Katekizam uči „… po tom sakramentu smo se ujedinili kako bi Krist, koji nas čini dionicima svoga tijela i Krvi, formirao jedno tijelo.” (KKC, 1331).

S tim na umu sada možemo bolje uočiti jedan od razloga zašto je Isus izabrao krvnu grupa AB: po tome što je univerzalno osjetljiva krvna grupa, naša krv, bez obzira na vlastitu krvnu grupu, može primiti od Njega, i dati se njemu tako da nema osobe ili bolje rečeno grešnika koji može biti isključen iz stabla života.

Svaki čovjek koji želi može se ujediniti u Mistično Tijelo Kristovo i postati jedno s Njim. Zanimljivo je da nam ulogu univerzalnog primatelja i univerzalnog ozdravitelja Isus pokazuje i tako simbolično preko svoje predragocjene krvi analizirane i dokazane u mnogim čudima diljem svijeta.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.