EVO KAKO DANAS KAŽNJAVAJU PRIJESTUPNIKE: Odrubljivanjem glave i razapinjanjem na križ!

Autor: D.B.

Ovih bi dana u Saudijskoj Arabiji mogla biti izvršena još jedna smrtna presuda, najprije odrubljivanjem glave a potom i razapinjanjem na križ.

Ukoliko se saudijske vlasti ne predomisle, žrtva će biti mladić po imenu Ali Muhamed Al-Nimr zato što je 2012. sudjelovao u prosvjedima i nezakonito držao oružje. U zatvoru je, po svemu sudeći, bio mučen kako bi se iznudilo njegovo priznanje a na odvjetnika nije imao pravo.

Svjetski mediji cijeli slučaj povezuju s mladićevim ujakom šeikom Nimr Al-Nimru, poznatim kritičarom saudijske dinastije a koji bi i sam trebao biti pogubljen u četvrtak. Udruge za ljudska prava ulažu ogromne napore kako bi se kazna smaknuća zamijenila za neku drugu, hvatajući se za mršavi argument da je Ali u trenutku uhićenja bio maloljetan. Pitanje je hoće li to izazvati bilo kakve pozitivne efekte obzirom da je saudijska vlas kao monarhija, na čelu s novim kraljem Salmanom (na slici), proteklih godina drastično povećala broj smrtnih kazni do te mjere da je natječaj za radno mjesto ‘krvnika’ trajno raspisano.

Autor:D.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.