APOKALIPSA! PRVI PUT U POVIJESTI: Otkazane sve mise!

Autor: Vjera

Idemo li prema kraal?

I dok su brojni sveci Katoličke Crkve poput Majke Terezije u novije vrijeme, svojom ljubavlju i vjerom te bez imalo straha njegovali bolesnike posebno one zaražene kugom, i dok je Crkva u tisučljetnoj povijesti preživjela i nadživjela brojne epidemije i bolesti, ali i sustave prisile, ovo što se sada događa uistinu je do sada neviđeno i sve više ima prizvuk apokalipse. Naime, po prvi puta u povijesti crkve zabranjeno je slaviti svete mise i pogrebne obrede u Italiji (a vrlo vjerojatno će se mjere širiti i na ostatak Europe). Objavila je to u priopčenju nedjelju 8. ožujka navečer uputila Talijanska biskupska konferencija

Te vrlo stroge mjere kojima se nastoji spriječiti širenje koronavirusa dušobrižnici, svećenici i vjernici teško su primili, ističe se u priopćenju i poručuje da ih je Crkva prihvatila „samo u želji da podnese svoj dio tereta za zaštitu javnoga zdravlja”.

U odredbi Vlade do 3. travnja u cijeloj Italiji otkazuju se civilna i religijska okupljanja, što uključuje i pogrebe. Dosad je to uključivalo samo sjeverni dio zemlje. Crkve i kapele ostaju otvorene za osobnu molitvu.

„Molim se da vjernici ovu bolnu ali neophodnu odluku prihvate kao izraz naše odgovornosti i solidarnosti za dobro cijeloga društva”, istaknuo je biskup Ivo Muser u pismu kojim je, kao i svi ostali talijanski biskupi, vjernicima svoje Biskupije Bolzano-Bressanone priopćio tu odluku.

Pokopi se smiju održavati samo u uskom krugu obitelji na groblju, a mise zadušnice bit će slavljene naknadno. Susreti po župama i drugim crkvenim ustanovama smiju se održavati samo ako je među okupljenima moguć metar razmaka, pišu u preiopćenju.

Mi ne možemo ne primjetiti da histerija oko korona virusa poprima neke alarmante oblike globalnog zatvora na zemlji pa je pitanje je li ovo usitinu posljedica virusa ili nekog drugog, malo opakijeg plana ‘diktature’ koji će se uskoro realizirati? Novi svjetski poredak? Antikrist? Ma ne, nikako!

 “Učitelju, kad će se to dogoditi, i koji je znak, kad će se to zbiti?”
 On odgovori: “Pripazite, da se ne dadnete zavesti, jer će se mnogi pojaviti u ime moje i reći: ‘Ja sam’, i: ‘Vrijeme je došlo.’ Ne trčite za njima!
Kad čujete za ratove i bune, ne dajte se stim uplašiti! To mora najprije doći, ali još nije odmah svršetak.”
 On nastavi: “Ustat će narod na narod, kraljevstvo na kraljevstvo
Jaki potresi bit će posvuda, bit će glad i kuga. Strahote i veliki znači pojavit će se na nebu.
Prije svega toga metnut će na vas ruku i progonit će vas Predavat će vas u sinagoge i u tamnice i voditi vas pred kraljeve i namjesnike zbog imena mojega. Tu će vam se dati prilika, da položite svjedočanstvo. (Lk 21, 7 – 21, 13)

 

 

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.