fbpx
foto: wikimedia/flickr

Vidio je čuda i nije vjerovao, sve dok sam nije čudesno ozdravio! Obraćenje velikog masonskog majstora Emila Zole

Autor: Vjera

Pokušava svojim publikacijama oklevetati Lurd, mjesto Marijinog ukazanja, ali događa se nešto nevjerojatno

Francuski pisac Emil Zola, ateist i majstor masonske lože te glavni predstavnik pozitivizma u književnosti, doživio je veliki duhovni šok kada je čudesno ozdravio. Tek tada se pomirio s Bogom i prekinuo sve veze koje su ga povezivale s masonerijom.

Dominantni antikatolički masovni mediji u Francuskoj i Europi uvjeravali su javnost da je Lourdes mjesto vjerskog fanatizma i prijevare inspirirane od strane katoličkog svećenstva.

Neprijatelji Katoličke crkve pribjegavali su najpodlijim načinima, uključujući krivotvorenje činjenica i dokumenata, kako bi ismijali i diskreditirali ukazanje Gospe u Lurdu.


Velik broj obraćenja i čudesnih ozdravljenja koja se ondje neprestano događaju od ukazanja izvanredan je način govorenja Boga izgubljenim ljudima.

Vidjeti čudo nije dovoljno za obraćenje, ali morate iskreno tražiti istinu i biti intelektualno pošteni. Ljudi zle volje koji “sputavaju istinu nepravdom” (Rim 1,18) pogrešno tumače čudesna znamenja.

Tužan primjer za to je slavni pisac Emil Zola, koji je bio ateist i gospodar masonske lože, te glavna figura pozitivizma u francuskoj književnosti.

Dana 20. kolovoza 1892. E. Zola je vlakom iz Pariza došao u Lourdes. Među njima su bile i dvije žene s terminalnom fazom tuberkuloze: Marie Lebranche i Marie Lermarchand. Došli su tražiti čudo ozdravljenja. Zola je, pak, došao u Lourdes s namjerom da prikupi građu za knjigu koja je trebala razotkriti “prijevare katoličkog klera”.

Stojeći ispred špilje ukazanja u gomili hodočasnika >>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.