VELIKA PODVALA IDOLATRIJE Novi vatikanski novčić je zastrašujuć

Autor: Z. P.

Što ovo ima s tobom, tužni Isuse?

Oko 50 milijuna nerođene djece godišnje bude ubijeno u utorbi majke. Biskup VInko Puljić nedavno je kriknuo u njihovo ime rekavši – da o njima nitko ne govori. I to je istina. O ubijenim ljudima u utrobama majki, mučenicima ovog svijeta, o prolivenoj krvi se ne govori ili se govori vrlo malo, a sve u kontekstu ‘zakona’ i prava na ovo zvjerstvo.

Prvi koji bi trebali stati svom silinom iza najmanjih od nas, jest Katolička Crkva, no umjesto da svijet simoblički upozori na ovaj strašan zločin, Vatikan upozorava s novim novčićem na zločin protiv prirode. I to na način, koji izgleda kao da se ismijavaju s nerođenima. Jer na vatikanskom novčiću od deset eura nalazi se trudna žena. No, u utrobi ne nosi dijete, nego Planet Zemlju.

Luigi Oldiani, talijanski kipar i katolik koji je dizajnirao novčić, rekao je za Catholic News Agency da je zamislio “zemlju kao mladu, trudnu ženu koja štiti zemlju – mladu majku”.

Na mrežnoj stranici kovnice piše da je na novčiću “majka koja u utrobi nosi zemlju, kojoj dugujemo brigu i ljubav kao da je kći, s dugim klasima pšenice u kosi, u odnosu između prošlosti i budućnosti koja postaje bezvremenska, a samim tim i vječna”.

Slika na novcu uspoređena je s rezbarenim drvenim likovima trudnice koji su bili izloženi u crkvama i na događajima tijekom Vatikanske sinode biskupa u Amazoniji 2019. Neki su rekli da ti kipovi, koje su papa Franjo i drugi nazivali “Pachamama”, prikazuju andsku božicu plodnosti, dok su ih glasnogovornici Vatikana nejasnije okarakterizirali kao simbole “života”.

Taylor Marshall, katolički novinar skrenuo je pozornost na Magnu Mater (Veliku Majku), anadolsku božicu kojoj su služili kastrirani, ženstveni svećenici.

Izvorno zvana Matar ili Matar Kubileya, ova je božica također bila štovana kao “Majka Zemlja”. U jednoj legendi nebeski bog Attis kastrirao se, oplodio Matar svojom krvlju, iznoseći tako zemlju iz njene maternice.




U Grčkoj se Matar dijelom poistovjećivao s Gajom, personifikacijom Zemlje, koja se u Južnoj Americi naziva Pachamama. Rimljani su je zvali Cybill (iz Kubileje).

U Rimu i Grčkoj svećenici Cybill i Attis bili su eunusi. Ritualno su se kastrirali na Dan krvi, 24. ožujka, a zatim su obukli žensku odjeću, privjeske i naušnice. Nosili su dugu izbijeljenu kosu i tešku šminku.

Nije jasno što Vatikan i Katolička Crkva koja bi trebala služiti Krista Raspetog ima s ovom idolatrijom,  ali je činjenica da su izdanim novčićem proslavili ‘majku zemlju’, krvlju oplođenu ljudskim idolom. I to u mjesecu posvećenom jedinoj Majci za koju katolici trebaju znati, onoj koja je u svojoj utrobi nosila Spasitelja svijeta (i prirode), Isusa Krista, – Blaženoj Djevici Mariji.




Autor:Z. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.