fbpx
foto: wikimedia

Važne riječi Pape zgroženog ‘kulturom bacanja ljudi’: ‘Ne bacajmo život u otpad, svaki je svet’

Autor: Vjera

Papa Franjo je u svom nedjeljnom govoru Angelusa osudio kulturu koja “odbacuje” nerođenu djecu, starije i siromašne ako nisu korisni.

“Kultura bacanja kaže: ‘Koristim te onoliko koliko te trebam. Kad me više ne zanimaš, ili si mi na putu, izbacim te.’ Posebno se tako postupa s najslabijima — nerođenom djecom, starijima, potrebitima i onima u nepovoljnom položaju,” rekao je papa Franjo 29. siječnja.

“Ali ljude nikad ne treba izbacivati. Oni u nepovoljnom položaju ne mogu se baciti. Svaka osoba je svetinja i jedinstven dar, bez obzira na godine i stanje. Uvijek poštujmo i promovirajmo život! Ne bacajmo život u otpad.”


Govoreći s prozora Apostolske palače, Papa je primijetio da je “kultura bacanja” dominantna u bogatijim društvima.>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.