foto: wikimedia

Važna poruka iz jedinog ukazanja Gospe u Americi: ‘Ako se ne obrate, moj Sin će…’

Autor: Z. K.

Dana 9. listopada 1859. Djevica Marija ukazala se mladoj ženi u Championu, Wisconsin, prenijevši vrlo važnu poruku.

To je prvo i jedino marijansko ukazanje koje je Katolička crkva u Sjedinjenim Državama službeno priznala kao autentično.


Dana 9. listopada 1859., u gradu Robinsvilleu (trenutačno Champion), Adèle, mlada 24-godišnja belgijska imigrantkinja, ugledala je na šumovitoj stazi ženu odjevenu u bijelo, sa žutim pojasom oko struka i krunom od zvijezda na glavi. Nakon nekoliko trenutaka, vizija blijedi i Dama u bijelom nestaje bez riječi.

PROROŠTVO O IZRAELU Talijanska mističarka zapisala ove riječi

“Ja sam Kraljica neba koja moli za obraćenje grješnika”

Sljedeće nedjelje Adèle odlazi na misu i ponovno ugleda ženu u bijelom koja se pojavljuje i nestaje. Na kraju slavlja, mlada žena prepričava ta ukazanja svom ispovjedniku koji je poziva da upita Gospu u bijelom kako se zove i što od nje očekuje.

Na povratku, Adèle ponovno vidi Gospođu u bijelom koja se identificira kao “Kraljica neba koja moli za obraćenje grešnika”. “Želim da činiš kao ja”, dodaje ona. I dalje govori:

“Jutros ste se pričestili i to je dobro, ali morate učiniti više. Ispovjedi se i pričesti za obraćenje grješnika. Ako se ne obrate i ne pokore, moj će ih Sin morati kazniti.”
Gospa također traži da se djeca Sjedinjenih Država pravilno katehiziraju. Neka znaju načiniti znak križa i pribjeći sakramentima Crkve. “Idi i ničega se ne boj. Ja ću ti pomoći”, zaključuje Djevica Marija .

To je činila mlada žena, koja je kasnije osnovala svjetovni ženski red pod nazivom Sestre dobrog zdravlja, sve do svoje smrti 1896. godine.
Kip Gospe u svetištu u Wisconsin kako ju je vidjela Adele

Prepoznavanje ukazanja

Dvije godine nakon ovih ukazanja Djevice Marije , Adèlin otac sagradio je kapelicu na mjestu ukazanja. Smješteno usred ničega, slikovito svetište Gospe od dobre pomoći u Championu, Wisconsin , okruženo je poljima i prima samo šačicu posjetitelja u isto vrijeme. Međutim, trebala su dva stoljeća da Katolička crkva u Sjedinjenim Državama prizna ta ukazanja Majke Božje.

‘Svijet će ići u još jedan rat, nemilosrdniji od prethodnih’: Poruke Djevice Otkrivenja u priznatom ukazanju
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.