Screenshot, izvor: thecatholicthing.org

Vatikan: Papa sazvao skup biskupa iz cijelog svijeta za jesen 2022., tema skupa još nije definirana

Autor: Dnevno

Iz Vatikana su objavili da je papa Franjo sazvao biskupsku sinodu za jesen 2022.godine. Glavna tema tog skupa biskupa iz cijelog svijeta još nije definirana.

Institucija koja priprema skupove tzv. Vijeće glavnog tajništva biskupske sinode je predložilo Papi kratki popis mogućih tema za razgovor na sinodi. Na Papi je sada da napravi konačni izbor. “Sveti Otac odlučio je sazvati tu skupštinu za jesen 2022. kako bi zajamčio veću uključenost čitave Crkve u pripreme skupa”, piše.

Posljednja redovna sinoda je održana 2018. godine na temu mladih, a 2019. je Papa sazvao posebnu sinodu o Amazoniji.

Papa i Vijeće su objavili poruku potpore nevladinim organizacijama i vladama koje pomažu i podupiru migrante. “Mnogi ljudi primorani su ići iz jedne zemlje u drugu zbog ratova, ekonomskih nejednakosti, potrage za poslom ili plodnijom zemljom, vjerskih progona, terorizma ili ekološke krize”, piše u poruci.

“Crkva se identificira sa siromašnima, malima, u tuđini. Ona cijeni vlade i nevladine organizacije koje se angažiraju pomoći onima koji se moraju seliti”, dodaju. Također, traže oprez zbog trgovine ljudima i angažman da se stane na kraj sukobima koji izazivaju toliko patnji.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.