UKAZAO SE SVETI MIHAEL! Po ovoj molitvi obećao stalnu zaštitu nebeske vojske!

Autor: Vjera

Tko god bude ovo molio imat će stalnu pratnju od devet anđela izabranih iz svakog kora

Sveti Mihael, vođa nebeske vojske ukazao se Antoniji d’Astonac, odanoj službenici Božjoj, i rekao kako želi da se on časti s devet pozdrava, za devet anđeoskih korova. I to s jednim Očenašom i tri Zdravo Marijo za svaki kor.

Obećanje svetog Mihaela
Tko god bude vršio ovu pobožnost, taj će približavanju k Stolu Gospodnjem imati pratnju od devet anđela, izabranih iz svakoga kora. Za svakodnevno moljenje ove krunice Sveti Mihael obećaje stalnu pomoć svetih anđela u životu, a nakon smrti izbavljenje iz čistilišta za njih i njihove obitelji. Sveti Otac Pio X odobrio je mnoge oproste toj korisnoj molitvi.

Krunica se moli na sljedeći način:

Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju da ne propadnemo na Posljednjem sudu!

Gospodine, u pomoć mi priteci!

Gospodine, pohiti mi u pomoć!

Zagovorom Svetoga Mihaela arkanđela i nebeskoga kora serafina, neka nas Bog učini dostojnima vatre savršene ljubavi! Amen!
1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova kerubina neka nam Bog dade milost da ostavimo put grijeha i da hodamo putem kršćanske savršenosti! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…
Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova Prijestolja neka Bog ulije u naša srca duha prave i istinske poniznosti! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova Gospodstva neka nam Bog udijeli

milost da nadvladamo svoja sjetila i borimo se protiv svojih zlih požuda! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova Moći, neka Bog štiti naša srca od zasjeda i napasti đavolskih! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova Knezova neka ulije Bog u naša srca duha prave i iskrene poslušnosti! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova Moći neka Bog ne dopusti da padnemo u napasti, nego da budemo oslobođeni od grijeha! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova sviju arkanđela neka nam Bog udijeli milost ustrajnosti u vjeri i u dobrim djelima, da postignemo vječnu slavu u Nebu! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Zagovorom Svetoga Mihaela, arkanđela i nebeskih korova sviju anđela neka nam Bog udijeli milost da nas oni u ovom životu čuvaju i zatim dovedu k vječnoj slavi u Nebu! Amen!

1 Oče naš, 3 Zdravo Marijo…

Završna molitva:

Sveti Mihaele, arkanđele, vođo i predvodniče nebeskih vojska, čuvaru duša i pobjedniče nad zlim dusima, služitelju nebeskoga Kraljevstva, naš divni pokrovitelju, nadljudske savršenosti i moći, udostoj se nas, koji te s pouzdanjem za pomoć molimo, osloboditi od svakoga zla, i učini da mi pod tvojom dragocjenom zaštitom svaki dan našemu Bogu vjerno služimo! Moli za nas, blaženi Mihaele, arkanđele, da dostojni postanemo obećanja Kristovih! Amen!

Sveti Mihaele, arkanđele, svojim nas svjetlom rasvijetli!

Sveti Mihaele, arkanđele, svojim nas krilima štiti!

Sveti Mihaele, arkanđele, svojim nas mačem brani!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.