Udarno u Europi, ovako se ratuje: stotine muškaraca koji javno na koljenima mole, zapalili svijet

Autor: Vjera

Neki ratuju s oružjem za ubijanje, a ovi katolički muškarci pali su na koljena pred Gospodinom

I dok se vrši ratna invazija na kršćansku zemlju Ukrajinu u kojoj stradavaju brojni ljudi, susjedni narod, onaj poljski odlučio je također objaviti rat ali duhovni pa su muškarci te zemlje ponovno iznenadili  i ražarili plamen molitve u svijetu.

Video na kojem se stotine muškaraca mole na ulicama Varšave (Poljska) u subotu je široko rasprostranjen na Twitteru i drugim društvenim mrežama diljem svijeta. Ovi muškarci umjesto oružja za ubijanje, uzeli su krunice u ruke i molili za kraj rata u Ukrajini molitvom krunice. Javno, na koljenima, a video je uključio milijune u molitvu s njima.
Inicijativa pod nazivom ‘Molim za mir’ proširila se se u različitim poljskim gradovima tijekom posljednjih nekoliko dana, kao i na drugim mjestima u Europi.
Svim molitvama prethodilo je nekoliko međureligijskih marševa provedenih s istim zalaganjem: zaustaviti barbarstvo u slavenskoj zemlji, Ukrajini. “Marš krunice katoličkih muškaraca”, koji se može vidjeti u videu, održao se ove subote u Varšavi, kako je izvijestio katolički novinar Sachin José.
Kako je posvjedočio ovaj informator, molitvu u Varšavi vodi svećenik salezijanac Dominik Chmielewski. Osim njega, osoba zadužena za organizaciju muškaraca u molitvi krunice je i biskup Roman Pindel koji je opisao što se događalo. “Susret je započeo ekumenskom molitvom, a zatim ćemo krenuti u tihi marš solidarnosti s Ukrajinom i njezinim građanima do katedrale Svetog Nikole, odakle će slaviti Sveta Misa za mir”.
Poljska je jedna od zemalja s najvećim katoličkim žarom u Europi. Ovakvu vrstu javne molitve katoličkih muškaraca Poljaci su počeli provoditi za vrijeme pandemije svake prve subote u mjesecu koja je posvećena Bezgrešnom Srcu Marijinom, a sada to srcem čine za sve Ukrajince koji su pod invazijom.
Skupinu molitelja čine Poljaci, ali i drugi građani iz europskih zemalja, koji dolaze u poljske gradove kako bi sudjelovali u događaju. (Poljakinja je čula glas, spasit će se samo ovi narodi, samo ove zemlje)

Izvor
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.