Foto: pixabay

‘UČINITE TO, STVARNO DJELUJE!’ Otkrio molitvu kojom je svoj život posvetio Mariji u Međugorju: ‘To je trajan izvor života’

Autor: Z. K.

Svjedočanstvo i poticaji Jima Caviezela, hollywoodskog glumca i jednog od najjačih svjedoka vjere u svijetu, uzdrmalo je Hrvatsku, a govorio je na Progledaj Srcem u Areni Zagreb, pred 17 tisuća ljudi.

Između ostalog, govorio je o svom obraćenju preko Međugorja i međugorskih vidioca, o tome koliko ga je upravo Međugorje pripremilo za ulogu Isusa Krista u Pasiji, te rekao:

‘Njoj, Gospi u Međugorju posvetio sam cijeli svoj život i karijeru. Sve što činim, činim za Nju.’


No, otkrio je da je tu posvetu učinio po modelu svetog Ljudevita Montfortskog, najpoznatijeg mariologa u povijesti Katoličke Crkve, a čije je djelo Rasprava pravoj pobožnosti o Djevici Mariji utjecalo i na život i poslanje Marijinog pape, svetog Ivana Pavla II, a koji je s geslom Ljudevita Montfortskog ‘Totus Tuus Maria’ živio papinstvo koje je utjecalo i promijenilo milijune ljudi.

Ivan Pavao II rekao je i što znači posvetiti se Mariji potpuno:

“Povjeriti se bezgrešnom Srcu Marijinu znači: po zagovoru Majke pristupiti k samom Izvoru onoga života što je proveo na Golgoti. Taj Izvor bez prekida ključa otkupljenjem i milošću. U njemu se neprekidno obnavlja naknada za grijehe svijeta. To je trajan Izvor novoga života i svetosti.”

Postoji više formula i molitvi kako se posveta života Blaženoj Djevici Mariji može učiniti no, ona po modelu svetog Ljudevita Montfortskog, je ona koju su učinili i sveti Ivan Pavao II i Cim Caviezel, a koji kaže: ‘Ako niste, učinite to jer stvarno djeluje’:

Pronašli smo taj čin posvete po metodi sv. Ljudevita Montfortskog i ono glasi ovako >>>više na vjera.hr
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.