fbpx

 Učinio je tisuće egzorcizama pa upozorio: Ovo je najvažnije što sam vidio

Autor: Vjera

Nema problema osobnog, obiteljskog ili društvenog kojeg se ne može riješiti ovako

Marijino proročanstvo u Fatimi uvjerava nas da – osim tjelesne borbe s demonom u egzorcizmu – njezinu pozornost privlači i zemaljsko iščekivanje eshatološke borbe između Majke Božje i drevnog zmaja (usp. Otk 12). Unatoč velikom grijehu, nevolje Crkve imat će kraj. I finale će biti dobro: Bog će imati posljednju riječ o povijesti.

Zbog toga se Marija uvijek zaziva tijekom egzorcizma. Tijekom molitve svećenik više puta zaziva njezin zagovor i njezino snažno djelovanje. Bez nje se malo toga postiže u borbi protiv Sotone. Uvijek je Bog taj koji oslobađa od svog utjecaja – dobro je to stalno ponavljati – ali Njegovo je uho posebno prilagođeno posredovanju Marije, Majke njegova Sina.

Kakvu ulogu ima Djevica u oslobađanju opsjednutih? Marija je, kako kaže Zdravo Marijo, “puna milosti”. Ona je posrednica svake Božje milosti za sve ljude, osobito za one koji mnogo pate, uključujući i one koji pate od duhovnih zala. Neprijateljstvo između Marije i Sotone – koje je Bog svečano proglasio u prvoj knjizi Postanka (Post 1,3–15) i očitovano u eshatološkoj borbi sa zmajem – čini je neprijateljem broj jedan za demona. Ona će biti ta koja će mu smrskati glavu na kraju vremena.

Marijina moć u našim životima

Pomoć Djevice, međutim, nadilazi iznimne situacije demona. U svakoj ljudskoj borbi protiv Sotone i grijeha uvijek je ona ta koja predstavlja izvanredno i nezamjenjivo. Demon se nje boji. Kako bih bio vrlo jasan, želim navesti jednu epizodu u kojoj sam osobno asistirao;

Tijekom egzorcizma, otac Candido postavio je đavlu pitanje: “Zašto se više bojiš kad zazivam Mariju nego kad preklinjem samoga Boga?”

Demon je odgovorio: “Osjećam se više poniženim kad me pobjeđuje jednostavno stvorenje, nego sam Bog.”

Marija je stvorenje poput nas, ali, nakon što je uzdignuta u Majku Božju, ima izuzetnu moć. Iz tog razloga molim osobe koje mi pomažu da mole krunicu. Dodao bih da je krunica, kao Gospina najcjenjenija molitva, izuzetno moćna ruka protiv đavla, te je toplo preporučam svima koji pate od duhovnih zala. Ova molitva ima, zapravo, snažnu moć zaštite i oslobađanja od zla. Jednog je dana sestra Lucia, Fatimska vidjelica, otkrila da je Bog krunici dao tako veliku moć da ne postoji zlo — osobno, obiteljsko ili društveno — koje se ne može pobijediti njezinim recitiranjem s vjerom.
Gabriele Amorth – dugogodišnji vatikanski egzorcist koji je učinio oko 70 tisuća egzorcizama u životu.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.