pixabay

U župi bez svećenika pojavila se krv u tabernakulu: Odgovara krvnoj grupi s Torinskog platna

Autor: Z. K.

“U opskurnom selu, bez ikakve društvene važnosti, daleko od urbanog područja, Gospodin se odlučuje očitovati.”

Tako je rekao prvi biskup biskupije Gracias u Hondurasu, njegova ekselencija Walter Guillén Soto, odobravajući novo euharistijsko čudo koje se dogodilo u ruralnoj župi u gradiću San Juan.


Platno umrljano krvlju

Dana 9. lipnja 2022., izvanredni služitelj svete pričesti po imenu José Elmer Benítez Machado otkrio je korporal – laneno platno stavljeno ispod kaleža na misi – umrljano krvlju u tabernakulu kapele zajednice El Espinal.

Budući da regija nema svećenika sa sjedištem u gradu, Benítez je imenovan da slavi liturgiju riječi i dijeli pričest vjernicima.

Kad je otvorio tabernakul da uzme ciborij posvećenih hostija, korporal (sveto laneno platno) bilo je umrljano nečim što je izgledalo kao ljudska krv.

“Bio sam zapanjen,” rekao je za EWTN. “Moja prva misao je bila: ‘To je Krv Kristova’.

Benítez je pozvao dva svećenika Misionara Presvetog Srca Isusova, koji su došli sljedeći dan potvrditi ono što je vidio.

Dva dana kasnije prenijeli su kapral na čuvanje biskupu Guillénu.

Biskup je čekao tri mjeseca prije nego što je zatražio znanstvena ispitivanja koja će se provesti u obližnjem medicinskom centru.
Znanstvena potvrđena

“Nisam toliko sklon naivnom vjerovanju u neke stvari. Logika nas čini razboritima”, rekao je biskup za EWTN.

Nakon početnih testova, tkanina je poslana u medicinski centar u Tegucigalpi na daljnju analizu, koja je potvrdila da je krv doista ljudska.

Krvna grupa bila je >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.