Foto: Marko Todorov / CROPIX

U par rečenica, don Stojić raskrinkao silovit đavolski plan: Evo zašto toliko uništava svaki brak

Autor: Vjera

To je pitanje među najvažnijim na svijetu, u ovom trenutku

Kao studentski kapelan don Damir Stojić izazivao je mnogo pažnje i studenta i medija jer je dirnuo u ne baš popularne, a iznimno važne teme o teologiji ljudskog tijela. Prilikom jedne takve rasprave don Stojić je u par rečenica objasnio zašto je brak na udaru Sotone i zašto mu je tako silno stalo da ga uništi.

>>> Sestra Lucija: Sotona će napasti obitelj, ovo su dva zadnja oružja koja vam je dao Gospodin!

Pitanje ljudske egzistencije

“U filmu ‘Pasija’ Mel Gibson je izvrsno prikazao lik Sotone koji napada Isusa. Sotonu je teško prikazati, jer nema tijelo. Mi zamišljamo sotonu s repom, s rogovima, ali ne znamo kako izgleda, jer sotona nema tijelo. Sotona je duhovno biće. Mel Gibson ga je prikazao teološki vrlo ispravno – kao muškarca sa ženskim glasom, odnosno žensko s muškim glasom. U jednom trenutku čovjek pomisli da je muško sa ženskim glasom, odnosno žensko s muškim glasom. Ako išta sotona mrzi, to je ljudsko tijelo.

Zašto? Jer ga nema. Također, muškost i ženskost, odnos između muškarca i žene. Sotona zna da u tom odnosu dolazi novi život, to je ikona Presvetog Trojstva. Sotona mrzi Presveto Trojstvo. Budući da Presvetom Trojstvu ne može ništa, Bog je Bog, onda udara na znak Presvetog Trojstva, a to je brak. Zato ovo nije ništa drugo nego đavolski plan da se uništi brak, da se uništi muška i ženska različitost, zapravo, da se uništi život. Jer sotona mrzi život. Ovo je tako važno. Nije marginalna tema. Ako uništiš brak i obitelj, sve pada. Ovo je pitanje biti naše ljudske egzistencije.“
>>>Hitni poziv Marije svijetu: Hoću da sve kršćanske obitelji ovo učine!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.