Foto: Pixabay/Ilustracija

U HRVATSKOJ SVJETSKI POZNATI OBRAĆENIK: Bio je sklon drogi i promiskuitetu, a usred najveće patnje susreo je Isusa!

Autor: L.B.

U crkvi sv. Antuna u Crikvenici u subotu, 14. kolovoza gostovat će svjetski poznati obraćenik, Marino Restrepo.

Sa svima koji žele čuti, podijelit će svoju životnu priču, o svome životu u tami grijeha, o susretu s Isusom, obraćenju i poslanju. Tako će u crkvi sv. Antuna poslije mise koja počinje u 19 sati, podijeliti s vjernicima svoje snažno svjedočanstvo obraćenja, oslobođenja i ozdravljenja.

Restrepo je rođen u Kolumbiji te je studirao umjetnost u Njemačkoj. Kao glumac i nadaren glazbenik ostvario je i karijeru u Hollywoodu, a od 16. godine živio je poročno te bio sklon drogi i promiskuitetu. 1997. godine, u svojoj 47. godini Restrepo je otet te je proživio šest mjeseci mukotrpnog zatočeništva u prašumi Anda. Usred te patnje doživio je susret s Isusom, tijekom kojega su mu dane mnoge spoznaje. Od tada ima samo jednu zadaću – biti svjedokom božje ljubavi i katoličke vjere.

O požudi očiju

Poznati obraćenik pripremio je predavanje o požudi očiju. Tvrdi kako nije za one koji ne žele čuti cijelu istinu, pa im može zvučati pretjeranim i radikalnim. U videu možete poslušati cijelo predavanje, u sklopu kojeg ističe:

“Pohota očiju u nama jest grijeh, Istočni grijeh. Naginjemo grijehu. Krštenjem smo oslobođeni te pohote, ali moramo živjeti u tijelu koje naginje grijehu. Dakle, iako smo slobodni od okova predaka, još uvijek se moramo suočavati s grijehom, licem u lice, jer je on u nama.”, kazao je Restrepo.

On ističe kako s fizičkim vidom moramo postupati duhovno, kako bismo bili sposobni ući u nadnaravni vid.

“U protivnom će vaš naravni, fizički vid utjecati na vaš nadnaravni vid”, ističe i dodaje:
“Tijelo je za nas instrument za ulazak u puninu Duha. Požuda očiju može znatno utjecati na naš život. U osnovi, imamo oči i njima gledamo… vidimo prirodu, jedni druge… Taj organ je osjet. A osjet vida je odgovornost. Narušava ga požuda. Moram stalno razlučivati, što trebam vidjeti, a što ne trebam”.

‘Kad god imate loše misli, sjetite se da to niste vi’

“Ako nismo disciplinirani glede svog prirodnog vida, nećemo imati vida za natprirodno pa nećemo moći razlikovati, nećemo moći razlučivati duhove. Razlučivanje duhova je moguće samo ako discipliniraš svoj dar vida.”

Restrepo objašnjava kako funkcionira požuda očiju.
“Sve što vidiš, čitaš, ide ravno u tvoje srce. Prljavštinom se možemo nahraniti preko televizije čak i kad ne gledamo loš program. Ali, dok prelazimo programima do našeg dobrog programa, mi otvaramo mali prozor, naše oko registriralo je u tim sekundama sve ono loše što smo htjeli izbjeći ne gledajući takve programe. I um ti je sav zaokupljen, uzbuđen, znaš zašto, ali niječeš.“

Spomenuo je i loše mili te rekao:

“Kad god imate loše misli, sjetite se da to niste vi. Imate posjetitelja. Sve što trebate je otjerati ga, jer prihvaćanjem tog posjetitelja i nastavljanjem razrađivanja tog posjeta, on će prožeti sve u tebi. I na kraju ćeš djelovati u skladu s lošim mislima, idejama”.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.