Foto: foto studio Đani

U čudu vjere, ništa ih nije spriječilo: 3500 Ukrajinaca čekalo 13 sati na granici da dođu u Međugorje!

Autor: Vjera

Mnogi od Ukrajinaca koji su sa žestokom vjerom došli u Međugorje pronašli su odgovore na pitanja koja su godinama tražili

Nevjerojatna snaga volje i ljubavi za tisuće Ukrajinaca, točnije njih 3500 koji su ovaj Božić namjerili provesti u Međugorju. Osim što su morali proći 2 tisuće kilometara, na jednoj od granica čekali su nevjerojatnih 13 sati kako bi ih pustili u Međugorje, ali ni i to ih nije pokolebalo da radosni proslave Božić u zagrljaju nebeske Majke. U pratnji ovih hodočasnika bilo je čak 100 svećenika, a svi su zahvalni župi i župljanima koji su ih primili u ove božićne dane. Za Radio Međugorje rekli su kako su jako zahvalni da mogu biti u Međugorju, moliti krunicu na Podbrdu, zaputiti se put brda Križevac uz ostali molitveni proglram koji ih je dočekao, uz svjedočanstva bivših ovisnika iz zajednice Cenacolo. Dijeleći svoja iskustva, Ukrajinci kažu kako su zahvalni Majci Božjoj što ih poziva u Međugorje – mjesto gdje osjećaju milosnu blizinu nebeske Majke, jer u ovo teško vrijeme u Međugorje je moguće doputovati samo uz njezinu pomoć i posebnu zaštitu. Hodočasnici dolaze s različitim osobnim nakanama, a također i da mole za mir u Ukrajini i završetak pandemije. “Mnogi su pronašli i odgovore na pitanja koja su godinama tražili. Majka Božja donosi radost i nadu. Svatko u svom srcu nosi veliku zahvalnost Djevici Mariji i Bogu što su ih pozvali u Međugorje’, kazali su ranije ukrajinski hodočasnici, koji će se u svoju domovinu vratiti ispunjeni ljubavlju koju nose svojim domovima, obitelji, rodbini, prijateljima.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.