fbpx

Tri moćne molitve koje su nam ostavili Anđeli Fatime: ‘Ovako ćete postići mir’

Autor: Vjera

Jasan Božji poziv čovječanstvu:

Godine 1916., u vrijeme progona Crkve u Portugalu, troje se djece: Luciji, Francescu i Jacinti, ukazao Anđeo mira, Anđeo Čuvar Portugala, i Anđeo Euharistije

Anđeo mira: Molitva oprosta

U proljeće 1916., Anđeo mira od djece je zatražio da mole s njim. Kleknuo je i poklonio se, te je tri puta ponovio sljedeću molitvu:


Bože moj, ja vjerujem u Te, ja Ti se klanjam, ja se ufam u Te i ja Te ljubim. Molim Te oproštenje za sve koji ne vjeruju u Te, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u Te i koji Te ne ljube.’

Dignuvši se, Anđeo je rekao djeci: ‘Tako molite. Srce Isusovo i Srce Marijno čuju vaše molitve.’ 

Anđeo Portugala/Prikazanje

Drugo ukazanje Anđela dogodilo sepokraj bunara u vrtu Lucijinih roditelja. Evo Lucijina opisa: ‘Jednog ljetnog dana igrali smo se, provodeći podnevni odmor kod kuće kraj bunara mojih roditeljla, a zvali smo ga Imeria. Najednom ugledali smo opet Anđela koji nam je rako: – Što radite? Molite, molite mnogo! Srce Isusovo i Srce Marijino žele vam svoje milosrđe iskazati. Stalno prikazujte Svemogućem mollitve i žrtve.
– Kakve žrtve treba prinositi?
upitah.

Anđeo mi odgovori:
Prinosite sve što možete kao žrtvu, kao zadovoljštinu za grijehe, koji Njega vrijeđaju i kao molbu za obraćenje grešnika. Tako ćete za svoju domovinu postići mir. Ja sam njezin Anđeo Čuvar, Anđeo Portugala.

Prije svega prihvaćajte i podnosite spremno trpljenja, koja će vam Gospodin slati.
Od toga smo vremena prikazivali Bogu sve što nas je žalostilo.’
Molitva anđela Euharistije

Kod trećeg ukazanja anđela djeca su vidjela kako je u lijevoj ruci držao kalež, nad kojim je lebdjela Hostija, iz koje je u kalež palo nekoliko kapi Krvi. Ostavio je da kalež sa Hosijom lebdi u zraku, kleknuo je kraj djece i potaknuo ih da s njim ponavljaju tri puta ovu molitvu:

Presveto Trojstvo,Oče, Sine i Duše Sveti, duboko Ti se klanjam i prinosim Ti predragocjeno Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Gospodina našega Isusa Krista prisutnog u svim Svetohraništima svijeta kao zadovoljštinu za sve uvrede, svetogrđa i nemar kojima je On vrijeđan. Po neizmjernim zaslugama Presvetog Srca Isusova i po zagovoru Bezgrešnog Srca Marijina, molim te za obraćenje jadnih grješnika.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.