fbpx
foto: flickr

TRAŽE PRAVA Sotonski hram želi izuzeće za svoj ‘religijski ritual pobačaja’

Autor: Vjera

Ako dođe do zabrane, žele religijsko izuzeće za svoje članove kako bi neometano radili 'ritualne pobačaje'

U Americi se trenutno odvija povijesna drama jer bi Vrhovni sud mogao poništiti povijesnu presudu zvanu kao slučaj Roe protiv Wade, a koja je dozvolila abortus u Americi. Danima traju prosvjedi i razni izgredi, a posebno su na meti katoličke crkve. Sve to jer je u javnost nedavno procurio dokument jednog suca koji pokazuje da bi odluka Vrhovnog suda doista mogla biti poražavajuća za pobornike abortusa, a poništenje te presude dozvolilo bi zabrane pobačaja diljem zemlje. Do odluke još nije došlo, ipak situacija se intenzivirala.

Ne-teistička vjerska organizacija, kako se nazivaju ili Hram Sotone (The Satanic Temple) (TST) objavila je tako da će tražiti izuzeće od potencijalnih zabrana pobačaja “na vjerskoj osnovi” ako Vrhovni sud presudi u predmetu Roe protiv Wade” i dopusti zabranu pobačaja u Sjedinjenim Državama. Hram Sotone želi da njegovi članovi i dalje mogu legalno obavljati svoje “vjerske rituale pobačaja” bilo gdje u Sjedinjenim Državama.

Svrha “Sotonskog rituala pobačaja” je odbaciti svaki pojam krivnje, srama i mentalne nelagode koje bi pacijent mogao doživjeti tijekom “legalnog i medicinski sigurnog pobačaja”. Ritual se sastoji od medicinskog ili kirurškog pobačaja nakon što se recitiraju treći i peti princip Hrama Sotone.


Treći princip je da se tijelo podliježe samo vlastitoj volji, peti zahtijeva da se vlastita uvjerenja temelje na “najboljem znanstvenom shvaćanju na svijetu”.

Unatoč tim načelima i samoposvećenosti TST-a znanstvenom svjetonazoru, organizacija odbacuje obvezne reference na biološku stvarnost nerođenog djeteta prije pobačaja. To uključuje, na primjer, ultrazvučnu sliku. Prema TST-u, početak života je “apsolutno religijsko mišljenje i država nema pravo propisivati ​​vjerska uvjerenja”.

Organizacija odbija svaku regulativu koja sprječava neposredan pristup pobačaju, uključujući razdoblja čekanja između pregleda i pobačaja ili obvezno savjetovanje. Ove mjere, kažu samo bi natjerale žene da se osjećaju krivima.

Sotonski hram osnovan je 2013. Unatoč njegovoj oznaci i korištenju sotonskih simbola kao što je kip “Baphometa”, organizacija tvrdi da ne vjeruju u Sotonu kao osobe. Sotona ih zastupa kao “simbol vječne pobune protiv samovolje i obrane osobnog suvereniteta”. TST u osnovi odbacuje pojam nadnaravne stvarnosti.

Unatoč tome, TST je 2019. godine dobio porezno priznanje kao vjerska organizacija. Organizacija tvrdi da vjerska uvjerenja nisu vezana za nadnaravno. Ističu se sustavnim traženjima da se Sotona ‘slavi’ javno; tako su tražili da se sotonske mise slave na sveučilištu, da kip Sotone bude postavljen javno, da sotonizam bude predmet u školama, da se zastave sotoni vijore javno, na Božić su tražili postavljanje kipa sotone, tj sotnoskih jaslica pored jaslica, sudjeluju ostvoreno na skupovima za abortus itd.

Svjedočanstvo bivšeg sotonista o ‘pobačajima ritualima’ pročitajte ovdje.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.