Jaslice svetog Franje/public domain

Tko tako umre, ide odmah u raj: Potpuni oprost u svim franjevačkim crkvama

Autor: Z. K.

Apostolska pokorničarna izdala je 14. studenog dekret kojim je odgovorila na molbu franjevačke obitelji da se dodjeli potpuni oprost za razdoblje oko Božića 2023. jer je tada 800. obljetnica kako je sveti Franjo proslavio svoj Božić u Grecciu gdje je postavio prve jaslice.

Ispovijed, prvi korak do oprosta/foto: pxfuel

Uvjeti

Dekretom je dopušteno da se od 8. prosinca, svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, pa sve do 2. veljače iduće godine, kada je blagdana Prikazanja Gospodinovog, može dobiti potpuni oprost po uobičajenim uvjetima;

treba se ispovjediti,

pričestiti i izmoliti Vjerovanje i Oče naš

molitvu po izboru na nakane Svetog Oca, te pohoditi  jednu od franjevačkih crkvi.

Zadane molitve ovoga puta treba moliti pred jaslicama u crkvi, kada one budu uprizorene.

Ne mora to nužno biti crkva o kojoj brinu franjevci – manja braća, konventualci ili kapucini – nego i one crkve o kojima brinu sestre franjevke ili pripadnici Trećeg franjevačkog reda, poznatijeg i kao glagoljaši.




SVAKI PUT KAD MOLITE DOGAĐA SE OVO Molitva nakon svete pričesti za koju je Crkva dodijelila potpuni oprost!

Put u raj

Potpuni oprost je milost koju daje Katolička Crkva zaslugama Isusa Krista, Marije i svih svetaca za uklanjanje vremenite kazne zbog grijeha.




Oprost se odnosi na već oproštene grijehe. Puni oprost čisti dušu čistom kao da je osoba upravo krštena što znaći da ako netko umre u stanju takve milosti potpunog oprosta, ide direktno u raj.

Ovaj oprost može se primiti jednom u danu, za sebe ili za dušu u čistilištu. Iskoristite ovu beskajnu milost koju nam je izmolio sv. Franjo!>>>više na vjera.hr

SVA ČUDA PORCIJUNKULE: Doznajte sve o razgovoru s Kristom koji je uzdrmao crkvu prije 800 godina

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.